Vind i seglen

Vind i seglen, solen i ansiktet, en varm känsla inombords och en doft av guld.

Nåja, kanske inte guld, men äntligen en liten, liten smak av vad framgång kan smaka. En vecka där det mesta klaffade för Luleå, där man efter en horribel vecka släppt in 9 mål på två(!!) matcher och inte gjort ett enda framåt. Två matcher vi, dessutom, ska vinna när vi är på den nivån som vi varit under denna veckan.

Jag har varit enormt imponerad över Harju denna vecka, en spelare som vi, här på Björnbröder ofta kritiserar för att verka lite loj i sin inställning och som sällan syns på isen. Dock – denna vecka, så har han varit en av de mest framstående spelarna, där han gjort assists, slitit och arbetat för laget och verkligen visat att han är en av de ledande spelarna vi saknat under en tid. Bra, så!

Andra spelare jag varit imponerad över denna veckan är Janne S, som varit sedvanligt trögstartad, men som verkar ha hittat tillbaka till sin trygga och simpla spelstil. Inget flashigt, inget som skriker superstar eller så – utan han är Janne, helt enkelt. Positionssäker, följsam och rutinerad.

Junttila, Mouillierat och Själin är tre andra som gjort sig förtjänt av stora, fina ord. Arbetar hårt och åker massor med skridskor och är jobbiga för sina motståndare. Den förstnämnde har kommit igång och börjar visa att han besitter en stor hockey. Det enda som fattas för Julius är ett mål. Han skapar enormt mycket och det bara måste lossna snart.

På tal om Själin. Första SHL-målet någonsin och 16 raka matcher i SHL utan mål i baken i 5 mot 5. Ruggigt imponerande statistik för 20-årige Östersundspojken. Bådar gott för framtiden.

Sweatt har nu börjat göra mål och ser spelsugen ut och vi vill alla att han ska visa samma målform som han hade under sina säsonger i Brynäs, där han ständigt var som en vithaj runt målet och högg på varenda puck. En kille med potential att bli poängkung för Luleå. Några fler studsar hans väg och det kommer ta fart, var så säkra.

Mikkelson och Schira visar att de båda är ledande figurer för Luleå Hockey och förtjänar både nya kontrakt (som jag tagit upp tidigare i bloggen) och större roller (kapten och assisterande kapten) i klubben. Kommer bli otroligt viktiga för Luleå, vad det lider. Guldbackar, helt klart.
Luleå bör bygga laget kring dessa spelare. Leder laget med hårt jobb och stort hockeyhjärta.

Filip ”Vilka är det vi möter?” Gustavsson visar att han är redo att ta över förstaspaden inom en snar framtid i Luleå, genom att stå på huvudet i både matchen mot Växjö och Rögle. En enorm talang.
Avslutningsvis, så var Lassinantti tillbaka i god gammal form, efter att ha missat två matcher, pga att helt sonika behövde vila kroppen, efter att ha haft ett tufft spelschema.

Sist, men inte minst, så är det så otroligt viktigt att Petter Emanuelsson har kommit igång igen, med sitt målskytt. Petter som nu leder hela SHL:s skytteliga, med sina tio fullträffar. Jösses vilken spelare vi har i den gode Kirunasonen.

Vi har vind i seglen, helt klart och har all anledning att se fram emot framtiden, men det gäller att arbeta hårt, för det är inga duvungar vi möter framöver. Djurgården, på Hovet och dubbelmöte mot HV71 gäller de tre kommande matcherna. Arbeta hårt för varandra, spela enkelt, men resolut i försvaret och våga driva på mål, så vinner vi denna veckan också.

The time is nigh!

/Skägget