Vakna nu, Luleå


Att gårdagen var magisk råder det inga tvivel om. Först uppladdning på The American Bar med min far, mina (björn)bröder Rödskägg och Dunderskaegg och en himla massa andra goa och underbara Luleåfans. Sedan match på Hovet, där vi stal poäng från Djurgården. Räkna aldrig bort Luleå. Sist, men absolut inte minst, intervjuer och Norrbottensfesten.

Det var dock inte det jag hade tänkt diskutera i detta blogginlägg utan Luleås spel. Det är inte bra. Visst, vi har tre raka segrar nu. Men hur bra har vi spelat egentligen? Matchen mot Örebro har jag inte sett, men där känns det ju ändå som att vi var det bättre laget i och med att vi vann med hela 7-0. Matchen mot Karlskrona var mer eller mindre ett sömnpiller från vår sida. Vi vann, som sagt, men vet inte riktigt om jag kan påstå att det var rättvist. Lassi räddade oss helt klart. Utan honom hade vi åkt därifrån med svansen mellan benen. Poänglösa. Gårdagens match liknande den mot Karlskrona. Vi passade två meter bakom medspelaren i fråga. Vi kom inte in på mål. Vi åkte inte skridskor. Vi tappade pucken bara sådär utan lämplig förklaring. Vi visade inte ett jävla anamma, helt enkelt. Men vi vann, ändå. Rättvist? Njae, men förbannat roligt.

Osten sa igår under sitt sedvanliga tal att Luleås powerplayspel skulle bli riktigt giftigt framöver, för nu har vi minsann Hedman framför mål. Inget illa menat mot Hedman, men i nuläget kan vi ställa vem som helst framför mål. Det är inte det som är problemet. Problemet är att ingen väljer att skjuta in pucken mot mål. Man dattar och dräller. Man passar gärna en gång extra trots att man har en riktigt bra målchans. Man åker skridskor i slow motion. Det håller inte i ett slutspel. Om man går för guld (som Luleå säger sig göra) måste man ta vara på chanserna man får. Det gäller inte bara i powerplay, utan även i spelet fem mot fem. Testa att skjuta själv någon gång. Det är inte realistiskt att tro att någon annan alltid ska göra jobbet.

Nu taggar vi matchen mot Frölunda. Frölunda är skickliga. Där har vi inte råd att ge bort pucken. Där har vi inte råd att ta onödiga utvisningar. Där har vi inte råd att åka i slow motion, vare sig det är powerplay eller inte. Se till att visa era rätta färger nu, Luleå!

/Kobran