Vad var det där?

Sitter direkt efter matchen och kontemplerar vad som egentligen hände.

Det jag kan konstatera är: ingenting.

Det hände INGENTING hos Luleå idag. Identitetslöst. Fartlöst. Energilöst. Håglöst.

Hade stora förhoppningar på att få se Julius Junttila efter skadebekymren, som han ådrog sig i matchen mot Djurgården. Han och övriga laget öppnade faktiskt piggt, men hamnade sedan i någon sorts dvala. Malmö fick några turstudsar och sen var matchen över.
När Malmö fick sitt 1-0 mål, så dog matchen. Där var den över. Som så många gånger tidigare.

Det blir en sorts mental kollaps så fort man hamnar i underläge. Det blir panik, hjärnan slutar fungera och laget slutar att kämpa för varandra. Det blir statiskt och spelarna anfaller en och en, istället för att anfalla som grupp. Malmö plockade bort Luleås infantila försök till anfall gång efter annan och Alsenfelt i Malmömålet var aldrig hotad, överhuvudtaget.

Kennedy fick åter chansen att spela hockey i våra toppkedjor, fick en hel del speltid i första och andra perioden och misslyckades återigen att visa någon som helst spetskompetens, efter att även han haft 2-3 hyfsade byten i förstaperioden.
Blir fortsatt, alldeles för lätt frustrerad, över små missar och drar på sig onödiga utvisningar pga detta faktum och faller bort resten av matchen. Dessutom blev han, för andra matchen i rad, bänkad i tredje perioden.

Att Skuggans tålamod börjar ta slut (trots att han förnekar att Kennedy skulle vara på väg bort), skiner rakt igenom. Kennedy bidrar med noll och intet. Sprider dålig energi och har en riktigt dålig inställning. Tyvärr tror jag inte Kennedy kommer kunna komma igång efter sin, milt sagt, mediokra inledning i Luleå Hockey. Verkar varken ha mentaliteten eller verktygslådan att spela hockey på denna nivå.

Nåja… Matchens andra och tredje perioder kan jag inte hämta nånting positivt ur, överhuvudtaget. Det var platt, tråkigt, intetsägande, grått, trist, utan passion, utan glöd och man var aldrig ens nära att hota Malmö. Om vårt , sedvanligt dåliga powerplay, är sinnessjukt kasst, så var vårt boxplay HORRIBELT ikväll. Malmö fick göra tre (3!!) mål på 15 sekunder (sammanlagt på sina tre försök).

3 mål på 15 sekunder i PP. Horribelt. Skrämmande.

Luleå har mycket att jobba på, för just nu ser man inte ens ut att höra hemma i Sveriges högsta liga, SHL. Man ser ut som ett mittengäng i Allsvenskan.

Jag är, helt ärligt, orolig för bortamatchen mot Leksand, som jag tror vi kommer förlora, om vi inte hittar nya sätt att vinna på. Spelar man lika håglöst som idag, blir det noll poäng i Dalarna.

Jag är väldigt – VÄLDIGT – orolig.

/Skägget