Två veckor kvar…

…till första advent. Snön får gärna komma snart i mina trakter och lägga sig som ett vitt täcke. Dagarna blir så mörka och grå annars. Ett vitt vinterlandskap. Det vore väl inte fel?

När jag tänker på advent så tänker jag även på jul och allt som hör därtill. Många har frågat mig vad jag vill ha i julklapp. Tråkig som jag är så har jag svarat att jag inte vet. Det kanske har med åldern att göra, att man inte känner samma behov av saker längre. Men nu har jag tänkt efter och kommit fram till att jag vill ha två saker.

Det första jag vill ha är fred på jorden. Det låter som ett önsketänkande, jag vet. Men jag är extremt anti allt som har med våld att göra. Våld löser inte problem. Det skapar bara nya.

Det andra jag vill ha är ett kärt återseende av mitt gamla hederliga, tråkiga Luleå. Det där laget som backcheckade och var irriterande för motståndarlaget. Laget som ställde sig som en mur framför eget mål och täckte skott. Laget som vågade ta smällen. Laget jag pratar om var inte känt för att göra många mål, men det var å andra sidan inte heller känt för att släppa in en hel drös med mål. Man kände sig trygg med det laget. Man kunde lita på att det inte blev tennissiffror. Varken bakåt eller framåt. Men nu, nu sitter jag här och åker fritt fall var och varannan dag. Jag gillar inte fritt fall. Varken på nöjesfält eller under hockeymatcher.

Så. Med det sagt så undrar jag om någon som kan fixa dessa julklappar åt mig? Då skulle jag bli evigt tacksam.

/Hanna