Tre poäng utan att imponera

Jo, nog tog Luleå 3 poäng igår kväll, alltid.

Men, var det verkligen en bra match av Luleå? Svaret är nej. Långt ifrån.

Det var slarviga två mot ettor, det var slarviga pass längs blålinjen i offensiv zon, man satte Leksand i finfina kontringslägen och dessutom jobbade man inte till 100%. Mastomäki var en av de som stack ut, negativt. Vid Leksands 2-1-reducering såg han ut som självaste Ovechkin i hemjobbet. Raka ben, utan att ta ett skär och duttade med klubban. BÄTTRING!

Todd blev bortflyttad gång efter annan och ser inte alls ut som en toppback vi behöver. Besitter viss skridskoåkning och handleder, men ser mer ut som en forwardstyp än en back. Jag skulle hellre spela Amnér eller Nässén på hans plats i några matcher. Killen behöver ett wake up call á la Schira.

Att Luleå gjorde 5 mål framåt trots, stundtals, alldeles för dåligt spel, säger en del om hur dåliga Leksand är, kvalitetsmässigt. Extra kul var det att se Anton Hedman få hänga två puckar. En med massor av tur, medan det andra var ett typiskt Hedman-mål. Stå och gröta och hugga på returer. Hedman har inte skills för att bli en bra hockeyspelare med puckinnehav, eller dribblingar. Han ska vara en tank, framför målet. Punkt.

Luleå kan höja sig avsevärt i flera avdelningar och bör nog se över powerplayet, dessutom, som fortsätter vara ett sorgebarn. Inne på tredje säsongen med Skuggans powerplay och ingenting händer. För dåligt pucktempo, alldeles för dålig rörelse, för få skärpta avslut och slarviga passningar. Man lyckades, återigen, slå en puck till icing i powerplay… mot Leksand.

Jobbet måste upp också om det ska bli tre poäng mot Växjö, borta, imorgon Lördag. Annars kan det bli ett antal billiga mål i röven.

Schira ser ut som en GIGANT på isen. Har självförtroende och gillar att ha pucken. Kommer bli en ENORM tillgång i år. Noterades dessutom för 1-0-målet igår. Ser stark ut.

Kan Luleå sluta ta offensiva utvisningar och, på något outgrundligt sätt, få igång sitt powerplay, kan Luleå få en riktigt rolig säsong. Roligare än vad många nog tror.

Leksand åker tyvärr ur. De är inte ens lite redo för SHL, den här gången heller.

/Skägget