Sweatts vara eller icke vara

Vår snabbskrinnande amerikan har fått en sweattig inledning på säsongen, sedan han kom till Luleå. Skadad och återigen lite mer skadad. Deltog lite halverst på dagens träning, men kommer inte spela mot Malmö imorgon.

Bill har satts i en prekär situation. Det känns lite Dixon över honom, än så länge, i och med skadorna och han oförmåga att komma rätt i spelet när han väl har spelat.
Nu har situationen blivit än svårare för den vindsnabbe amerikanen.

Vart ska han in? Ska han bevisa att han ska få spela med laget, eller ska han bara sättas in för att han är ett stort namn inom svensk hockey? I min mening känns det som att han skulle behöva bevisa att han faktiskt kan göra skillnad för detta Luleå.

När han väl blir aktuell för spel, sätt honom i en roll som extraforward, behåll kedjorna som dom var mot HV71, där spelet flöt på bra och spelarna verkade harmoniska för första gången sedan de första två perioderna mot Växjö i första omgången.

Harju, Micflikier och Rajala visade prov på vad de verkligen kan emot HV när de gång efter annan snurrade upp den unga backbesättningen och gjorde några riktigt vackra mål.
Varken Micflikier eller Rajala är några spelare som syns under långa stunder, utan står där de behöver i offensiv zon för att kunna producera. Inte mig emot. Så länge de producerar, får de faktiskt göra som de vill.

Andrakedjan med Wallmark som center mellan Cehlarik och Petrell var inte sämre den, utan rullade upp finfina anfall flertalet gånger i senaste hemmamatchen. Wallmarks och Cehlariks blick för spelet skojar man inte bort i första taget. Att Wallmark och Cehlarik spelar såpass bra att till och med Lennart Petrell kan göra mål, då är det en riktigt bra kedja.

Tredjekedjan med Granström, Hedman och Sylvegård såg riktigt pigg ut och gjorde ett bra jobb både bakåt och framåt. Hedman måste dock sluta tro att han är Linus Klasen. Han är smart, men inte såpass teknisk, som han önskar att han var. Så, mindre dribblande och mer rakt spel på mål, så kommer även det lossna med målskyttet och poängskörden kommer utökas drastiskt för honom.

Fjärdekedjan, var som en fjärdekedja ska vara. Tuff, energisk och tung att möta.

Så… Bill Sweatt. Vart ska han in? Ska han spela med Hedman och Granström på Sylvegårds bekostnad? Har han vad som krävs, eller kom han lika fel in i Luleå som Stephen Dixon?
En stjärna som SKA vara bärande, men som inte har vad som krävs för att spela i ett topplag? Bara tiden och han själv kan visa vart det barkar.

En sak är säker, i alla fall. Han har inte kunnat komma in i laget ännu, han har underpresterat och haft fruktansvärd otur med sina skador.
Alla vet ju vad han kan göra med en puck och vilka skills han besitter. Vi såg alla hur viktig han var i Brynäs. Men i min mening måste han förtjäna att spela. Han kan inte bara komma in i laget igen, pga sitt namn.

Så, när den lille amerikanen är skadefri, sätt honom som extraforward och spela Ekarv i Asplöven några matcher och se hur pass mycket han är villig att sweattas för att avancera i leden. Jag vill så gärna att han lyckas i Luleå.

Forza!

/Skägget