Stiligt Luleå

God kväll, med betoning på god!

Här sitter jag och ler extra stort. Jag misstänker att de flesta av er vet varför vid det här laget. Det är inte för att det fortfarande är påsk och att man av den anledningen är ledig imorgon. Det är inte för att solen har skinit hela dagen här i Uppland. Det är inte för att deklarationspappren har kommit hem. Det är för att LHC har åkt ut. De vinner alltså inte det där SM-guldet, som de har tjatat om att de ska vinna, i år heller. Inte ens på damsidan. Jag och kära kollega Locket har rena rama julafton just nu. Men roligast av alla har nog Niklas Persson. Åtminstone om man ska tro på den här tidningsrubriken:

LHC-kaptenen

Men vad är det då för ”julklapp” vi har fått? Jo, vi har fått som uppdrag att möta Frölunda i semifinalen. Ett Frölunda som slutade tvåa i grundserien. Ett Frölunda som plockade hem 8 av 12 poäng mot oss i SHL:s grundserie. Ett Frölunda som slog ut oss i CHL:s kvartsfinal efter straffavgörande,

Bör vi vara rädda? Kanske. Kanske inte. Luleå har redan bevisat att grundseriens matcher inte spelar någon roll. Om de hade gjort det så hade Luleå lämnat kvartsfinalserien med svansen mellan benen, i och med att Färjestad tog hela 11 av 12 poäng mot Luleå i grundserien. Men se där, Luleå vann när det gällde som mest med 4-1 i matcher. Varför vinna 5 matcher utan någon som helst innebörd när man kan vinna 4 matcher med stil?

Okej, låt mig nu jämföra lagen lite grann. Vi börjar med lagkaptenerna. Luleå har Johan Harju, medan Frölunda har Joel Lundqvist. Johan är man, medan Joel passar ypperligt som modell i Rexonas deodorantreklamer för damer. Nu kanske ni anser att jag är taskig. Kanske. Kanske inte. Jag brukar sällan se Johan grina för att någon har åkt på målvakten när det i själva verket inte är så, enligt reprisbilderna. Jag tänker på en match för några år sedan när Joel ville få det till att en Luleåspelare hade åkt in i Frölundas målvakt, trots att man klart och tydligt kunde se att det i själva verket var en Frölundaspelare som knuffade in Luleåspelaren i målvakten. Jag brukar sällan se Johan spendera en halv period åt att jaga efter domarna för att tala om att motspelaren inte alls var skadad. Jag tänker på förra årets CHL-final när Fabricius fick en klubba i ansiktet men spelade vidare trots matchstraff till Frölunda. Jag brukar sällan se Johan jaga efter domarna för någonting egentligen. När han talar med dem så gör han det med stil.

En till jämförelse. Scandinavium gentemot Coop Norrbotten Arena. Scandinavium tar in fler antal personer med råge. Absolut. Det får man ge göteborgarna. Men i Coopen förekommer det inga klappor. Där applåderar man med stil. I både med- och motgång och i strid.

Med detta sagt så tror jag att det kan bli en riktigt intressant semifinalserie. Jag ska verkligen njuta så länge jag kan. Jag ska även skicka ner en manual till Göteborg angående hur klockor fungerar samt tipsa domarna om att man inte kan ta regelrätta beslut om man står på andra sidan plan.

/Kobran