Snart är den för tidiga julaftonen här

Två år i rad har jag åkt upp i samband med hemmapremiären. Två år i rad har jag hängt på låset till Allstar och väntat på att festen ska börja. Två år i rad har jag fått uppleva så otroligt mycket kärlek på en och samma gång.

Om 68 dagar är det dags för ytterligare en hemmapremiär. Jag längtar redan. Hemmapremiären ses helt klart som en för tidig julafton med mycket hårda paket. En dag som alla Luleåfans måste få uppleva på plats åtminstone en gång i livet. Man har väntat så länge. Oavsett vart Luleå placerade sig föregående säsong. Oavsett vilket lag Luleå har på pappret. Man vill bara en sak – att säsongen ska dra igång. Helst redan igår. Glädje, förhoppning och nervositet hänger i luften. Allt på en och samma gång.

Som jag nämnde börjar uppladdningen på Allstar (om man inte har haft någon typ av föruppladdning hemma). De som inte kan något om hockey (tyvärr finns det sådana människor) undrar varför det helt plötsligt kommer en massa glada tjommar med matchtröjor, flaggor och halsdukar. Om de inte kommer på det då så lär de komma på det senare. Det blir en jäkla fest därinne. Det sjungs, det skriks, det pratas, det förtärs, det laddas. Stämningen är på topp. Alla älskar Luleå. Alla älskar BDA-orkestern.

 

Om Allstar var roligt är marschen ännu roligare. Det går nästan inte att förklara hur det är. Man måste uppleva det på plats. Men jag tänkte ändå försöka mig på en förklaring via två filmer. Men så här mycket kan jag åtminstone säga själv – om de hockey-okunniga människorna fortfarande grubblar över euforin lär de förstå den nu när hela stan ockuperas av ett långt sjungande tåg i riktning mot Delfinen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=E3f5_5joMyk

Väl inne i Delfinen väntar man bara på att laget ska komma ut på isen. Om man står på H (vilket jag personligen tycker att man bör göra) ser man oftast inte när det sker tack vare ett väldigt vackert tifolakan. Men tro mig, man hör, Det går bara inte att missa.

https://www.youtube.com/watch?v=DDbHKrLTee4

I och med detta inlägg hoppas jag att jag har fått alla att tagga till tusen. Det är inte bara den första matchen som är viktig. Alla Luleås matcher är det. Oavsett om det är våra herrar, damer eller juniorer som spelar. Hejar man på Luleå hejar man på Luleå i både med- och motgång och i strid! Låt oss nu göra denna säsong till den bästa på länge! Framåt Luleå Hockey, framåt Luleå!

/Kobran