Silly Season – So Far

Grönskan står i blom, vinden blir allt ljummare och nätterna längre. Så långt ifrån hockey vi kan komma, men ändå så oerhört nära. Sillyn är i full gång – well… Inte hos Luleå, riktigt. Men silly season har inte varit Luleås strong suit denna off season, ändå.

Med spelare som Gustav Rydahl, Andreas Falk, Viktor Amnér, Petter Emanuelsson och Julius Junttila över linjen känner jag bara ett ”meh”, över Luleås silly. Ingen spets, ingen krydda och ingen som ska ta en ledande roll, poängmässigt.

Luleå känns som ett undre mittenlag. Där man var för två säsonger sen, när man fick slåss i play in för att ta sig till slutspelet. Där sätter jag Luleå kommande säsong, med.
Vi har just nu ingen spelare som har det där lilla extra. Vi har absolut ingen spelare som kommer producera mer än 35 poäng. Vi har ingen offensiv spets på backplats och att Joel Lassinantti nu dessutom ryktas till NHL gör mig än mer orolig.

Osten” har problem. Stora problem.

Som det ser ut nu, ser den mest troliga laguppställningen ut som följer:

Sweatt – (Ny Center?) – Harju
P.Emanuelsson – Lagacé – Hedman
Rydahl – Falk – Junttila
Forsberg – Mastomäki – Fabricius
Toolanen

Schira – Mikkelson
Jaros – Melart
Janne – Själin
Nässen

Lassinantti?
F. Gustavsson

Inget lag som skrämmer motståndet, på pappret, i alla fall. Spetsen (Rajala, Micflikier och Cehlarik) har inte ersatts. Istället är det ett gäng brunkare som kommer bära Luleås färger kommande säsong. Det kommer bli gammaldags styrspelshockey á la FBK 1994 istället för fartfylld och välbalanserad hockey á la Skellefteå/Frölunda 2015.

Det oroar mig något enormt att ”Osten” verkar ha problem att få spelare till klubben. Det är stora ord som kommit från sportchefen, gång efter annan. Löften, gröna skogar och guld har bytts ut emot svek, kalhyggen och sand.
Jag förstår varför fansen har tappat näst intill allt förtroende för honom och varför röster börjar höjas i de egna leden och ifrån före detta spelare.

#Jannegate, Ledinaffären, tystnaden kring Abbott och säkerligen fler saker, har att göra med tveksamheter i klubben, tystnad istället för tydlighet, ärlighet och raka puckar. Det får mig med att tveka om ”Osten” är rätt man att leda Luleå framåt på sportchefsplatsen. Jag hoppas självklart att han har ett ess i rockärmen som kan göra oss fans glada. Men en liten negativ känsla hänger över mig och gnager in på benen, att det inte alls finns något som helst pulver att tillgå.

Marknaden blir tunnare för varje dag som går. Fiskedragen blir allt mer urfiskade och många lag har med råge, gått om Luleå, vad gäller spelarmaterial.
Luleå kommer säkert ha en dyr trupp nästa säsong med. Men inte alls lika stark, kvalitetsmässigt.

Luleå lär hamna nånstans kring 7-9 plats 2016/2017.

Jag är orolig. Väldigt orolig.

/Skägget