Silly-cirkus

Det snurrar just nu rykten att det kan börja röra sig på spelarfronten i Luleå. Eller, det rör sig väl om att det börjar röra sig i Europa och Nordamerika. AHL är alltid intressant då många spelare åker jojo mellan NHL och AHL och blir, så kallade, ”waivers”.

Waivers betyder väl, för er som inte vet, att man är ”up for grabs”. Andra NHL-klubbar får gå in och skriva till sig rättigheterna till spelaren, eller så blir det att spelaren hamnar i AHL och börjar om i en annan liga (mest troligt SHL, NLA eller KHL), för att spela här ett par år för att sen få ett nytt försök på den högsta ligan i Nordamerika.

KHL-cirkusen lär dra igång vilken minut som helst också, där spelare släpps och är högaktuella för ligabyten. Dock blir det ofta svårt för SHL-klubbarna att plocka åt sig KHL-spelare, då det blir problem med skatten och lönerna.

Men, två rykten som florerar just nu är, att Arlbrandt kan vara på väg tillbaka till SHL och att flertalet klubbar vill signa den 32-årige veteranen (som han hunnit bli). Bland annat ska Luleå vara intresserade och det är en spelartyp vi behöver. Stark på rören, bra skott och en blick för spelet som inte många har i SHL. En spelare som alltid hittar målet eller en medspelare att spela pucken till. Skulle bli en enorm tillgång – MEN… Ska ”Arla” in i Luleå, måste någon lämna. I mina ögon har Petrell gjort sitt i Luleå och bör lämna. Ojämn, långsam och bidrar inte med nånting, förutom sin fysik. Fysik är i dagens hockey inte längre lika viktig. Petrell ut, Arlbrandt in, skulle smaka mumma.

En annan spelare, som just nu är högaktuell att hamna i Europa, är Örebrobekantingen Petr Zámorský. Den, blott 23-årige tjecken, har inte direkt lyckats på andra sidan pölen och vore ett starkt bidrag till Luleås fallerade backsida. Ut med Ilari Melart på Blocket och sälj han till högstbjudande och gör allt för att locka Zámorský till Norrbotten. En back som fortfarande går att utveckla, som besitter fin skridskoåkning, ett bra skott, bra blick och som också kan tacklas om han sätter den sidan till.

Osten bör, seriöst, se över Luleås ekonomiska sida, se till att dödvikt lämnar Luleå och ta in spelare som faktiskt är klass och som själva kan göra det lilla extra. I mina ögon kan Zámorský bli vår efterlängtade PP-back och Arlbrandt bli den som räddar Luleås säsong.

Tänker kedjorna, nånting sånt här:

Rajala – Granström – Arlbrandt
Micflikier – Lagacé – Sylvegård
Harju – Wallmark – Hedman
Cehlarik – Mastomäki – Forsberg
Fabricius

Sigalet – Schira
Mikkelson – Zámorský
Savva – Jaros
Oskarsson

Janne på bänken, Själin i Asplöven, samt Ekarv, Petrell och Melart till andra klubbar. Där kan vi vara något på spåret. Luleå bör agera i denna fråga. Och det kvickt. Innan vi ser Arlbrandt i Linköping och Zámorský i Örebro. Sweatt är ju en dag-för-dag och man vet inte riktigt när han kan vara tillbaka i spel. Med Sweatt i laget, bör ännu en spelare lämna Luleå. Det blir oerhört svårt. Jag tycker inte man får ut rätt potential av Micflikier och denne känner jag, hänger löst. En ny Dixon.
Dock bör Osten och Luleå Hockey lägga stor – nejenorm, vikt vid dessa två, potentiella värvningarna.

/Skägget