Säsongens viktigaste

Väntans tider är de bästa utav tider. Ja… om man nu är en supporter av annat lag än Luleå, vill säga.

Att vara Luleåsupporter är lite som att vara som en manodepressivt bipolär jo-jo. Man kan inte riktigt vara uppe, man vill inte vara där nere och i mitten går liksom bara inte att infinna sig. Svart och vitt. Stora kontraster.

Kvällens match, emot Skellefteå AIK, har större proportioner än vad vi nog vill inse att den har.
Detta gäller för kvällens match, för oss Luleåsupportrar:

Ett scenario där vi vinner, kan innebära att vi med stormsteg närmar oss slutspelsplatserna och att läget emot Karlskrona i nästa match kan innebär medvind och 36 poäng. Dessa tre poäng kan innebära, i allra bästa fall, att KHK ikväll vinner emot Linköping i sudden eller på straffar, och de skulle hamna på 41 poäng. Det skulle ge oss en marginal på bara 5 poäng till slutspelsplatserna. Och en vinst i ryggan och en positiv känsla i laget, kan också innebära att vi kanske har större möjlighet att slå Karlskrona. Vinst mot Karlskrona, i helgen och vi har 2 poäng till slutspel.

En förlust och noll poäng ikväll och (en mycket osannolik) vinst för Örebro i morgondagens match, och vi befinner oss under play in-strecket på ingenmansland. Marginalen till slutspelsplats kan vara så stor som 10 poäng. Skulle vår dåliga form hålla i sig även mot KHK, kan det innebära 13 poäng upp till slutspelsplats när juluppehållet infinner sig.

Nu är jag bara realistisk och inser att detta faktiskt kan komma att vara verklighet inom bara några dagar och då är Luleås överlevnad i SHL, på riktigt, hotad. Vi kommer då vara i ett sådant läge, att vi kan befinna oss på vår mest utsatta plats, på 15 år.

Måtte detta inte ske och att vi krossar Skellefteå ikväll. Vi har spelat bra emot Skellefteå på senare tid och varit riktigt nära på att slå dem vid flertalet tillfällen. Har vi samma fighting spirit, som vi hade i sista två perioderna emot Frölunda, tror jag att vi har riktigt god chans att komma undan med en uddamålsvinst ikväll. Det kommer dock krävas tätt spel, disciplinerat försvarsspel och så få utvisningar som möjligt. Det handlar ikväll om att dra fördelar av varenda offensiv räd, som möjligt.

Krasha nätet och ta skott, skott, skott och åter skott! Det finns inga genvägar, längre.

Den som är mest desperat ikväll, vinner.

Luleå BÖR dessutom vara mest desperata, med tanke på lagets nuvarande utgångsläge.

/Skägget