Sagan om när Rödskägg besökte Luleå Hockey/MSSK – Prologen

Mina damer och herrar kom och samla er framför datorerna så ska jag förtälja en historia som utspelade sig för länge sedan. Nej, nu ljög jag faktiskt. Fy där Rödskägg, inte fara med osanning inför bloggens läsare. Faktum är att det bara var lite drygt 2,5 veckor sedan denna händelse ägde rum. Fast med tanke på dagens ständigt uppkopplade informationssamhälle där något nytt händer varje minut, och samt tack vare en illmarig lunginflammation som höll mig däckad i ungefär en vecka med ca 39 graders feber så känns det som en mindre evighet sedan mitt besök hos vårat fantastiska damlag.

Innan jag går in på själva besöket så skulle jag vilja ta tillfället i akt och berätta lite om händelserna som ledde fram till själva visiten. Vi kan kalla det en prolog om ni vill.

Allt tar sin början på julaftonens förmiddag då undertecknad sitter på ett tåg (vad annars) på väg upp mot Göteborg för att fira jul med delar utav min familj.

Samtidigt som jag sitter där på tåget så gör jag ett sista försök (iallafall känns det så) att kolla om det finns tågtider upp till Luleå i mellandagarna för att se herrarnas match mot Färjestad på annandagen. Till min (och detta blogginläggs) lycka så hittar jag ett tåg som går vid nio på kvällen den 27:e. Jag funderar en liten stund och bestämmer mig för att köra på det. Som ni säkert kan lista ut så var det inte ett så svårt beslut.

Lite senare under min resa så ser jag på Twitter att LHF/MSSK:s tränare Fredrik Glader önskar alla (och särskilt alla som stöttar Luleå Hockey) en god jul. Efter en liten konversation mellan mig och nämnde Glader så frågar jag om jag kan få ett snack med honom för denna bloggs räkning. Som tur fungerar detta, annars hade ju denna saga tagit slut redan här.

Och ännu bättre, för att inte säga optimalt, är att Glader föreslår att ta det i samband med deras träning på söndagen så jag även kan få se deras faciliteter. Kort sagt ett erbjudande jag inte kan tacka nej till.

Med dessa ord så slutar prologen och inom kort på denna blogg kommer själva berättelsen om besöket.

/Rödskägg

En reaktion på “Sagan om när Rödskägg besökte Luleå Hockey/MSSK – Prologen

  1. Pingback: Sagan om när Rödskägg besökte Luleå Hockey/MSSK | Blogg Björnbröder

Kommentarer inaktiverade.