Rivalmöte

Ungefär två timmar till match och tankarna snurrar om hur matchen kommer se ut.

Vi, Luleåfans, vet ju alla hur vår form ser ut och hur den såg ut inför förra Skellefteåmatchen. Vi var under isen och ingenting stämde. Då vaknade Tim Kennedy och gjorde sin bästa match i Luleåtröjan, i sin 17:e match för klubben.
Vem kliver fram ikväll? Jacob Lagacé? Christoffer Mastomäki? Anton Hedman?

En sak är säker, i alla fall… Luleå höjer sig ALLTID emot Skellefteå, när det vankas ”derby” (eller vad ni nu än vill kalla det). Det är ju, sedan en kort tid tillbaka ett hett rivalmöte (som såklart förstorats många gånger om av media) som alltid ger bra matcher, från båda lagen. Tätt, fysiskt och direkt spel som brukar vara målvakternas och backarnas matcher.

Mina tankar går lite att alla vet vad som gäller ikväll. Vinst. Bara vinst. Hemmalaget har en svag form och fler och fler fans börjar ropa efter att ”Skuggans” huvud ska rulla och att han inte är den tränaren som Luleå behöver. Vid vinst, får han nog lite mer arbetsro. Vid förlust tror jag att stormen kommer växa flera gånger om och bli vad Luleå Hockey inte har råd att ignorera.

Skuggans hockey är en förläning av Fagervalls. Fagervalls hockey har en trend. En negativ sådan. Sett till poängskörden och sett till publiksnittet. Under denna säsong har publiksnittet i Delfinen sjunkit med flera hundra per match. Hemmaborgen ekar mer än sällan tom och öde och det enda som räddar hemmapubliken är fansen som lojalt står på H. Men, man märker också att den är tommare än vad jag upplevt på mycket länge. Många matcher är det knappt halvfullt även där. Något som oroar.

Nu väljer man att istället se hockeyn hemifrån och man vill inte åka till hemmaarenan när man vet vad man möts av. Ett gäng divor som åker på en skridsko och som inte riktigt bryr sig. Uteblivna powerplayresultat, uteblivna poäng och allmänt hafsigt och slarvigt spel.
Även där, en tråkig tendens som utvecklats under 2-3 år, nu.

Som jag nämnde, så räknas BARA vinst (om det så är sudden- eller straffvinst) ikväll. Allt annat är oacceptabelt och då bör det ageras i Luleå. Vid förlust ikväll, kan Djurgården helt plötsligt bara vara 4 poäng bakom Luleå, under play in-strecket. Då börjar det lukta kris, i min näsa.

Det är redan mycket som luktar illa i Luleå idag, som det är. En tung förlust mot ”lokalkonkurrenten” kommer göra det hela, än mer påtagligt.

Vad tror ni om kvällens match? Skriv till oss.

/Skägget