Premiärhelgen är här

”Just nu är mitt liv skit. Ingenting går min väg och utifrån detta som nu hänt så SKA jag till årets hemmapremiär och inget ska stoppa mig från det”

Det är fredag 16/9 och klockan är 07,30 när jag sätter mig med datorn framför mig i knät för att försöka sammanfatta de känslor jag har inom mig just nu. Citatet ovanför är mitt eget och uttrycktes tidigare i våras. För att få lite bakgrund så kan vi konstatera att detta året än så länge varit, milt uttryckt, rätt svajigt. Våren fylldes av en djup dal då nästan allt i mitt liv raserades genom en skilsmässa och ett avslut på ett 17 år långt förhållande tog slut. Även andra saker påverkade mig så för att sammanfatta kan vi säga att där varit många dalar och ytterst få toppar under året än så länge.

Det som då höll mig ovanför ytan var mitt beslut att inget, och då menar jag ingenting, skulle komma i vägen för min resa till årets hemmapremiär i Luleå, ett beslut jag tog nära på omgående efter beslutet att dela på oss togs. Tanken var att jag skulle gjort denna resa redan förra året men omständigheterna gjorde då att det var omöjligt att resa och jag fick i stället sitta hemma och titta på tv medan vissa av mina Björnbröder-kollegor var på plats i stället och hade roligt. Detta har alltså varit min drivkraft för att gå upp på morgonen, slita extra på jobbet, orka med allt efter skilsmässan och även för att driva mig framåt som person, att jag för första gången i mitt liv ska få åka ca 130 mil norrut och se en match med laget i mitt hjärta i sin hemmaborg och även delta i alla roligheter innan så som marschen och träffen innan matchen och nu är äntligen helgen kommen.

jag sitter alltså nu som en 7-åring som väntar på sina paket på sin födelsedag och bara vill att klockan ska bli avfärd och det är svårt att med ord beskriva den glädje och lycka jag nu känner. Dagen jag drömt om de senaste ca 26 åren (sen jag fastnade för Luleå när man skulle välja favoritlag i skolan som ca 8-åring) är alltså äntligen här. Jag ska äntligen få ta del av den magiska stämning som finns i Delfinen och som jag bara fått uppleva genom tv-rutan än så länge. Och inte nog med det, det blir två premiärer för min del, eller tre beroende på hur man räknar. först ska jag som sagt få se en match i delfinen men inte nog med det, jag ska samtidigt få se vår GRYMMA damer live för första gången vilket jag verkligen ser fram emot och vet ni vad? Jag ska NJUTA av denna helgen!

Just nu är mitt liv underbart och så kommer jag, utan tvekan, känna hela denna helgen!

Luleå, jag är på väg!

/Fredrik