Öppet brev från en Luleåsupporter

Hej.

Mitt namn är Daniel Eriksson och jag är en björnbroder. Jag är tillika en supporter av Luleå Hockey, MSSK, samt svensk hockey i det stora hela. Jag vill såklart att det ska gå bra både på klubbnivå och landslagsnivå för de spelarna jag håller så kära.
Jag tänker inte hymla om att det såklart är spelarna i Luleå Hockey, jag mest unnar framgång (givetvis) i sin karriär.
Och jag önskar dem alltid all lycka på vägen mot bättre ligor och såklart, även i landslaget.

Landslaget ja… Det damlag som tagit 4 mästerskapsmedaljer på 2000-talet har blivit omsprungen av Ryssland, Finland, ja till och med ”blåbärsnationen” Japan.
Vi är just nu sjätte bästa lag, istället för tredje (USA och Kanada drar bara ifrån ÄNNU mer som det är just nu).
Varför är det på det viset? Jo, de har ett fräscht sätt att se på hockey.
De har fantastiska coacher och anammar den moderna, snabba, kraftfulla hockeyn.

Det gör tyvärr inte Leif Boork.

Leif Boork anammar en väldigt gammal hockey. Det ska vara långsamt styrspel á la Tommy Sandlin och styr också damlandslaget med järnhand. Likt Kim Jong-un tystar han alla under sig när de har en åsikt, fryser ut dem systematiskt och använder en uråldrig härskarteknik. ”Håller ni inte med mig, tänker jag inte ta med dig”.

Nu har det kommit ut en ANONYM enkät där flera spelare fått uttala sig om vad de tycker om Leif. Sug på den en liten stund. De måste alltså hållas anonyma för att inte bli utfrysta och mobbade ut ur landslaget. De får höra att de inte duger och att de inte är kompletta nog. Leif spelar ett högt och otroligt trubbigt psykologiskt spel med tjejerna som vill bli uttagna.

En spelare säger, till exempel, att ”…det är vissa regler man måste följa och säger man fel saker så kan man bli ”cuttad”. Så är det tror jag. Det är nog många som håller igen vad de tycker och känner för att kanske få uppleva ett OS.” (*)

Flera nämner också att de ”vet vad som händer” om man säger och uttrycker fel åsikter i landslaget. Har man en egen idé eller liknande, så sätter ”Boorken” stopp och väljer att, istället för att ta ut en av de mest givna backarna i hela jävla världen på damsidan, frysa ut henne och påstå att hon inte har vad som krävs.

Nej du, Leffe. Jag tror nog din tid är över och att du lika bra kan gå i pension. Lämna över facklan till en tränare som inte har en uråldrig syn på hockey och ledarskap och låt någon som är mer öppen och som ser på hockeyn på ett sätt som kan kallas modernt och inte taget från 70-talet.

Jag hoppas, innerligt, att förbundet tar sitt förnuft till fånga och låter gamle farbror Leif lämna uppdraget illa kvickt. Det är tjejerna och vi fans värda. Vi är så trötta på att uppleva en hockey som inte håller måttet pga tränarens syn på värdegrunder och grundspel.

Händer inte detta, så kommer vi snart se fler och fler nationer springa om oss och snart får Sveriges damer spela B-VM och inte få delta i framtida OS. Så snälla förbundet. Gör något innan det är för sent! Allt detta pga en trångsynt, diktatorisk tränare.

Mvh En orolig hockeyälskare, Luleåsupporter, samt troget svenskt fan.

(* Klippt ifrån Max Wiik’s artikel om den anonyma enkät som upprättades av NSD efter avslöjandet att Emma Eliasson uteslutits från landslaget. Den finner ni här.)