Omvänd klagosång

Jag älskar Luleå Hockey! Jag älskar att SE Luleå Hockey!

Så, då var det konstaterat en gång för alla. Med det sagt är det hög tid att ta fram stora släggan, det tunga artilleriet, den stora motorsågen och de stora bomberna och granaterna för nu jäklar ska här sågas utmed fotknölarna så ingen längre kan stå upprätt!

Vi börjar väl i rätt ände direkt… Avgå alla!! Enbom! Osten! Fagervall! Skuggan! Burra! Ni måste lämna era platser omedelbart! När vi ändå är i farten, Greppa! Tjejen i kiosken! Mannen på parkeringen! Avgå! Genast!

Såhär låter det numera från allt fler håll på de olika sociala medier som finns. Allt och alla ska lämna sina platser till förfogande, och då har jag inte ens kommit till spelarna ännu! Dessa välbetalda heltidsproffs som bara ska göra en sak, se till så du och jag kan gå rakryggade och stolta till jobbet, skolan, träningen eller bara från samtalet med en av våra vänner. Är det så mycket begärt av oss? Av dem?

Ja, jag kan hålla med om att spelet inte ser bra ut just nu, eller för den delen under större av säsongen och vi har trots allt kommit en femtedel, jag säger det igen, en femtedel(!) av säsongen. Det är knappt några poäng kvar att spela om längre! Så nu är det hög tid att något händer så detta vänder, men vad?

Ska vi komma överens om att de första som ska ändra sig och sin inställning är du och jag? I stället för att spy galla över allt och alla och klaga på hur dåliga alla är på sina jobb så vänder vi på det och pushar dem med POSITIVA ord i stället och STÖTTAR laget på alla ställen? I hallarna, på alla sociala forum och i alla samtal runt om i landet.

Jag är den förste att erkänna att jag hellre ser glaset som halvfullt än halvtomt, sådan är jag som person men jag tror inte många, om några kan göra ett bättre  jobb än de som just nu sitter på de olika positionerna inom klubben idag. Du säger att jag har fel? Ok då. Ge mig namnen på de personer och spelare som kan göra detta bättre men kom inte med namn som Kane, Crosby med flera för både du och jag vet att det inte finns en rimlig chans att de kommer hit. Jag vill i så fall ha seriösa namn för innan du kan börja klaga måste, ja Måste!, du ha ett alternativ som är bättre än det som finns där idag och som kan göra ett bättre jobb direkt. Inte i morgon eller nästa säsong, utan idag! Kom inte heller med namn och kommentarer som ”han hade gjort det bättre”. Är du säker på det? Varför är han inte på den platsen idag i så fall?  Personligen orkar jag inte sitta och spekulera i detta utan jag väljer att hellre lägga all min kraft och energi på att göra det jag kan göra i detta läge, att STÖTTA laget och hoppas att det vänder!

Just det. Alla i sekretariatet och alla vaktmästare, avgå!

Ni som nu klagar på spelet, laget, spelarna och ledarna. Tror ni inte de får reda på vad ni tycker? Tror ni ert klagande gör så de känner sig motiverade och inspirerade att gå till jobbet och göra sitt bästa varje dag? Tror ni inte de försöker, varje dag?! Att försöka och att lyckas är två olika saker men de hänger ändå ihop. Om du inte försöker kan du inte lyckas. Om du försöker finns risken att du misslyckas men också chansen att du lyckas och kanske till och med överträffar förväntningarna och det är dit alla som jobbar, går i skolan eller  tränar för att bli ett proffs strävar. För vad jobbar, studerar eller tränar man annars för. Man ska alltid vara medveten om att gränsen mellan att lyckas/misslyckas är i betraktarens ögon och att gränsen är hårfin.

Därför. Kan vi inte komma överens om att vi i stället väljer att se de ljusglimtar i spelet som ändå finns där och hylla dessa än att se det negativa i spelet och resultaten? För handen på hjärtat. Hur många av er klagade på spelet efter matchen mot HV förra veckan? Inte många, om någon.

Till sist. Jag vill hylla er alla som trots att det går dåligt, ser illa ut och när allt grinar oss i ansiktet fortfarande står upp för vårt lag och sjunger, skriker, ja till och med vrålar ut er kärlek och stöttning till laget på ett positivt sätt. Alla Lulefans på H och alla andra runt om i landet som jobbar med positiv support, ni har min respekt och kärlek ni med. Till er andra, Tänk om, Tänk rätt!

Men oj, jag höll på att glömma. Ni småkillar och tjejer som kommer in i powerbreaksen, avgå! Det finns andra som kan göra det bättre!!

En reaktion på “Omvänd klagosång

  1. Lamppa

    Helt underbart skrivet
    På lördag ses vi i hallen (bortrest torsdag)
    Med Luleås färger på kläder och hjärta
    ?LHF ?

Kommentarer inaktiverade.