Omstart

Nordöstra Uppland, klockan 14.45. Himlen skiftar nyanser i grått. Mörkret lägger sig (redan) stilla över fält och stuga. En himmel så trist, att klockorna stannar. Jag kliar mig sakta, lite smått bedrövat i skägget och känner hur pannan rynkas. Jag vill ha vinter. Jag vill ha snöfall. För då vinner Luleå. Det är sen gammalt.
Tur nog finns Spotify och riktigt tung metal som dånar ur högtalarna i mitt vardagsrum. Just nu hörs gutturala vrål från Mario Ramos och svenska progg-dödsmetalbandet ”Feared”. Det gör mig på bra humör igen, i den smått deprimerande senhösten.

Och något annat som gör mig glad, är hockey. Speciellt Luleå Hockey. Luleå, som i kvällens SHL-omstart tar sig an de röda hökarna från Malmö. En match, som inte på något sätt, kommer vara en enkel uppgift. Snarare helt tvärtom.

Jaros, Sweatt och Lassinantti är fortsatt skadade, medan Lagacé står utanför truppen med sviterna efter sjukdom. Tränade dock lätt på gymmet idag (motionscykel), så bör vara redo för helgens hemmamöte med HV71.

Laget kommer alltså ställa upp precis som de gjorde mot Malmö.

En detalj jag gärna vill se till kvällens match, är att antingen spelar inte Wallmark powerplay alls, eller så ska han alltid hitta snabba pass eller gå på ett distinkt avslut. Inte köra piruetter, hålla puck och sänka tempot som han gjort senaste tiden i powerplayspelet.
Powerplayet måste vara blixtsnabbt och att det alltid måste stå någon med höjd klubba och vilja gå på avslut. Snabbt passningstempo är också nyckeln i kvällens match mot ett lag som inte kommer orka över 60 minuter om Luleå trampar på som man gjorde i hemmamötet i CHL senast.

Enkla och snabba förstapass, driv på mål och ett högt tempo på både åkning och puckrörelsen. Ett vinnande koncept ikväll. Vi får inte slappna av en sekund, för då kommer Malmö straffa oss. Precis som i senaste mötet när de på två chanser gjorde två mål, enbart för att backarna valde att fuska en extra meter och missade en avvägning.

Larsson vet vi alla vilken nivå han ligger på. Men, även en duktig målvakt med bra flyt måste ha bra hjälp från sina backar, att hålla rent från returer och att motståndare inte får gå in så enkelt på mål, som det tyvärr varit under grundserien, generellt, so far.

Vi har en bra chans att vinna. Men vi måste spela 60 minuter och inte bara 30. Inte ens 55 minuter. Utan 60. Sen måste de korkade Melart-utvisningarna bort. Disciplin, disciplin, disciplin. Malmö har ett mycket kompetent powerplay.

Så…

  1. Högt tempo
  2. Åk skridskor
  3. Disciplin
  4. Strikt defensiv
  5. Driv på mål

Det är kvällens fem punkter.

VM i hockeyklyschor. Väl mött.

/Skägget