Nu är vi på vinnarspåret igen

Idag har jag varit på hockey i Gavlerinken och sett matchen mellan Brynäs och Luleå Hockey/MSSK.

Jag höll nästan på att komma försent då jag inte visste vart man skulle gå in. Under tidigare möten har man fått gå in via bortaståentrén. Så jag gick dit idag med. Men där var det stängt. Det visade sig att under den här säsongen (och förhoppningsvis även kommande) gäller huvudentrén. Mycket bra initiativ. Synd bara att de inte kläckte samt genomförde den idén tidigare.

Väl inne på arenan satte jag mig på sittplats. De hade stängt av hälften av sektionerna, bland annat ståplats. Något de inte har gjort tidigare. Alla var tvungna att sitta på samma långsida. Funderade över varför de hade valt att göra så, men jag kom inte direkt fram till något vettigt.

Hur som helst, matchen skulle starta och då mina damer och herrar drogs det igång något slags intro! Trodde knappt mina ögon. Det fanns liksom inte på kartan förra säsongen. Jag blev så glad! Det var så rätt! Alla lags damer förtjänar det här. Ett slags erkännande eller vad man ska säga.

Det var LHF/MSSK som startade målskyttet. 0-1 kom redan efter cirka 5 minuter i powerplay genom Melinda Olsson. Brynäs var nära att kvittera på slutet när de hade ett skott i ramverket. Men perioden slutade på samma sätt som den startade.

När jag skulle gå ut och köpa mig en dricka kom Leffe Boork förbi och frågade om jag spelar för LHF/MSSK eftersom jag hade kryckor och rätt tröja på mig. Lite komiskt tycker jag att landslagets förbundskapten inte verkar ha koll på läget. Men jag log bara och sa att nae det gör jag inte. Jag är bara och håller ställningarna.

Den andra perioden såg väldigt länge ut att bli mållös, men med 8 sekunder kvar bjöd Emma Nordin på enmansshow när hon väldigt snyggt hängde 0-2.

Den tredje perioden blev betydligt mer målrikare. Först satte Nathalie Ferno 0-3 efter cirka 8 minuter. Drygt 2 minuter senare fixade Rebecca Stenberg 0-4. Men det var inte slut där. Nordin grejade ytterligare ett mål till 0-5 med cirka 3,5 minuter kvar av matchen. Det såg länge ut som att Maria Omberg skulle hålla nollan. Men tyvärr sprack det med 4 sekunder kvar då 1-5 kom. Trodde att det skulle spelas upp någon mållåt då med tanke på introt inför matchen. Men icke. Så långt hade de inte kommit i utvecklingen. Men det kommer väl det med framöver. Hoppas jag.

Tre enkla poäng blev ett faktum när slutsignalen ljöd. Jag var så nöjd. Det var en mycket välförtjänt seger. Skottstatistiken slutade 12-29, vilket säger en hel del om matchbilden.

Efter att lagen hade tackat varandra åkte våra tjejer fram och tackade oss på läktaren för matchen genom att slå klubborna i plexiglaset. Perfekt avslutning på en underbar kväll.

/Kobran