Nu är det dags att vända skutan

Förlust på förlust på förlust mot topplagen i tabellen. Det verkar som inte spela någon roll hur vi spelar. Vi förlorar ändå. Tyvärr. Ibland stort, ibland med minsta marginal. Förlusterna är ändå faktum. Nu känner jag att det är dags att göra något. Radikalt. Nu på en gång. Helst igår. Dock inte något som påverkar själva lagbygget, då vi har ett väldigt potentiellt lag på pappret. Däremot tänker jag mig något som påverkar lagets inställning.

Jag satt för en tid sedan och lyssnade på Kjell Enhagers sommarprat i P1. Nu undrar ni kanske vad detta har med Luleå att göra. För er som inte vet vem Kjell Enhager är så är det en man som bland annat jobbar med mental träning och motivation inom sportvärlden. Han har exempelvis arbetat med Annika Sörenstam och HV71. Just det – HV71. Han var nämligen på plats i Jönköping efter Stefan Livs tragiska bortgång och försökte få spelarna att tänka om då de drabbades av förluster, inte bara i hjärtat, utan även på planen. De låg tvärsist i tabellen när han kom. De spelade som ETT lag när han gick. Angående Sörenstam så fick han henne att våga vinna. Att våga stå längst upp på tronen.

Jag tror att han även skulle kunna få Luleå att helt tänka om. Att känna att hockey är roligt. Mycket (om inte allt) av det man levererar kommer inifrån. Det är inställningen man har. Just nu känns det som att grabbarna i vårat gäng är stressade och känner att de måste vinna för att folk runt omkring inte ska börja kritisera. Jag vill hävda att de både är rädda för att förlora och för att ta steget till att vinna.

Nu sitter ni kanske hemma och tänker att inställningen kan förändras med ny tränarstab. På det påståendet säger jag både ja och nej. En ny tränarstab skulle komma med nya idéer och på så sätt få laget att tänka på ett nytt sätt, men o andra sidan så tror jag inte att pressen på varje individuell spelare skulle försvinna.

Nu är det landslagsuppehåll, vilket jag tycker är väldigt passande. Nu får vi chans att ta ett steg tillbaka och tänka igenom hur vi ska gå vidare. Jag hoppas och tror att det blir en nystart. Än är det inte kört.

/Hillman