Nordins ev. skada

## Uppdaderad version, se fetmarkerad text längre ner ##

Söndag morgon och för ett tag sedan kom rykten som man verkligen inte vill ha.

I gårdagens landskamp mellan Sveriges och Finlands damer blev damlagets stjärna, Emma Nordin, ledd av isen med en befarad knäskada och vill det sig riktigt illa är det stor risk att säsongen är över.

Att ha landskamper såhär tätt inpå ett slutspel, gäller både herrar och damer, är under all kritik. En sådan här skada på ett lags nyckelspelare, oavsett om de spelar för DIF, Leksand, Modo eller som i detta fall för Luleå, kan förändra hela säsongen. I stället för en final kan denna skada innebära respass redan i en kvartsfinal. Nu tror jag inte det kommer bli så för Luleås del utan är det mer skillnaden mellan guld och inte guld vi talar om.

Jag vet att vi Luleåsupportrar är bra på att mobilisera oss när vi vill, se bara på Tifo-insamlingarna som genomförts under året, och därför ber jag alla samla ihop sig igen för att hjälpa Fredrik Glader och tjejerna i laget så de får de bästa förutsättningarna att ta det efterlängtade guldet till Luleå igen. Och det är ju sant, det är inte bara för deras del utan givetvis också för Emmas skull!

Nu vet jag inte hur mycket pengar det behövs för att få in en toppspelare som kan ta Nordins roll och som kan gå in och leverera i den takt som Nordin har gjort (hon ligger 3:a i poängligan just nu) men skulle tänka mig att det rör sig om runt 50 000:- i så fall. Det som gör det hela lite prekärt är att transferfönstret stänger på måndag kväll vilket inte ger Glader speciellt mycket tid att få in den förstärkning som, och här gissar jag, han vill få in om nu skadan på Nordin är så illa som de initiala ryktena tyder på.

Så, vad säger ni?

Ska vi försöka hjälpa Fredrik och övriga laget att fortsätta ha det bästa läget de kan få till att ta hem guldet i vår?

Nu har det visat sig att LuleåFans dragit igång en insamling vilket gör att jag skickar över de pengar jag mottagit till deras insamling i stället. Bättre med en insamling än flera. Deras uppgifter, om ni vill delta är,Swish nummer 123 362 23 13 eller Bankgiro nummer 558-8090.

Så, nu tar vi alla och hjälper till och stöttar damlaget i denna svåra stund som de hamnat i!

/Sigge

En reaktion på “Nordins ev. skada

Kommentarer inaktiverade.