Noll poäng.

Noll poäng. En vecka. Tre matcher.

Nu kommer ursäkterna att det är ”bra med uppehåll för att träna” och att man får ”slicka såren”, efter dessa horribla matcher, som det faktiskt varit. Säg vad ni vill, om att vi haft otur. Men vinner man inte matcher man är ”överlägsna” i och sen gå och förlorar mot ett av de lag som släpper in mest mål i ligan, måste man få kritik. Hård kritik.

Jag försökte verkligen vara snäll i ett helt dygn mot Luleå, men det är nog nu. Tre nollor, är tre nollor för mycket. Vi är inne i samma jävla stim igen, samma jävla period, precis som förra året.
Då slog Luleå bottenrekordet i klubben, i antal förluster i rad.

Känslan är inte direkt positiv inför vad som komma skall. Malmö i nästa match, kan bli riktigt, riktigt jobbig, direkt efter uppehållet. Ett Malmö som också letar tillbaka till sin formtopp.
En match jag inte ser fram emot. Alls. Jag är snarare rädd.

När det är fyra spelare som bidrar (Mikkelson, Hedman, Falk och Petter E) kan man tyvärr inte förvänta sig att vinna matcher. När man inte tar jobbet för varann, när man inte kan slå två pass i rad på bladet och när man skiter i att fullfölja situationer, ja då förlorar man. Så är det.

Kennedy, Harju, Lagacé, Schira, Janne, Melart och Jaros måste ALLA höja sig. Men, vad jag tror, har vi sett Kennedy för sista gången i Luleåtröjan. Blev bänkad efter att ha orsakat ännu ett baklängesmål denna säsongen. 2 assist och -4 på 13 matcher. En tilltänkt toppcenter.
Men det är ju faktiskt synd om honom, som måste spela hockey när hans familj inte är med honom på plats. Då kanske man inte bör vara professionell hockeyspelare. Hemmappapa mer passande?

Rydahl har nog, även han, gjort sin sista match i Luleåtröjan. Inte alls bra. Sprider, liksom Kennedy, dåliga vibbar precis överallt. Dålig influens att ha i ett lag. Förstår att han flyttat så mycket som han gjort, vid en sådan ringa ålder.

Jag saknar Junttila’s speed, som vi kan ha användning för. Hoppas han är tillbaka lagom till SHL drar igång igen om två(!) veckor. Harju är en annan spelare jag vill ska föregå med bättre exempel. Han är osynlig 59 av 60 minuter och blixtrar till här och där. Gör en hel del poäng, men är så intetsägande som kapten och spelare. Långsam på rören, förvånansvärt svag i närkamper, trots sin storlek och slarvar ENORMT mycket. Inget driv, ingen vilja och hänger oftare än sällan, med huvudet.

Sista jag vill ta upp är våra målvakter. Både ”Flipper” och Lassi har sett riktigt darriga och osäkra ut. Släpper riktigt enkla puckar förbi sig och ser inte alls att trivas, just nu. Sedan får de inte heller någon särskilt bra hjälp i egen zon, framför och runt buren heller. Ingen tar jobbet och vågar grisa. Jag tycker synd om vår sista utpost. En av Sveriges största talanger och en av Sveriges bästa målvakter. Men de ska inte behöva göra ALLT själva.

”Back to basics” är en utsliten, men korrekt klyscha. Luleå har väldigt, väldigt, VÄLDIGT mycket att jobba på under uppehållet. Som att agera som ett lag, till exempel. Dom kan starta där.

/Skägget