Men det var då självaste…

Näe, det ville sig inte ikväll – heller.

Luleå kämpar sig tillbaka 3 gånger om, genom premiärmålskytten Ryan Johnston (OJ, så skönt att Ryan äntligen får göra mål!), Fabbe och Pite-Foppa.
Men marginalerna är emot oss och det där sista uppoffrande arbetet är inte riktigt där. Vi blir för bekväma, vi backar ner i Lassinanttis knä, återigen och det blir en börda istället för en uppoffring, i slutet på matcherna.

Luleå får ALDRIG någonting gratis med sig, nere i Göteborg. Det är sedan gammalt. Därför får vi inte ge dom de där extra centimeterna. Vi får inte ge dom för mycket powerplay och sen var ju domarnivån horribel, ikväll. Åt båda håll, ska sägas.

Det är något som inte stämmer hos flera spelare. Hedman är totalt under isen och osynlig mer eller mindre varenda match. Gör inte mycket nyttigt, alls. Falken är där, men ändå inte, Mikkelson är (tyvärr) en enda stor säkerhetsfara bakåt och har ett ok hängandes över sina axlar. Något är fel där. Slutligen har vi tyvärr en äldre Emanuelsson-broder som inte får nånting att stämma, i dagsläget.

Vi kan dock inte klaga på arbetsinsatsen av laget, som helhet, idag. Det är en fantastisk arbetsmoral och man gör mycket bra, men man gör tyvärr också lite för mycket dåligt. Det är där det måste bli en ändring. 8 raka matcher utan 3-poängare är 4-5 matcher, för många.
Bulan har arbetet utskuret för sig. Gäller att ta obekväma beslut, här och nu. Testa att flytta på någon spelare här och någon spelare där. Testa sätta Petter med Einar och Larsson med Cehlin och Ola, när han är tillbaka.
Flytta ned Mikkelson som 13:e back och flytta upp Grahn i backpar med Jalvanti. Något måste hända.

Med DET sagt, ska jag säga att jag inte är orolig. 3-poängaren kommer. Vårt spel ser ljusår bättre ut än tidigare säsonger. Vi har arbetskapaciteten, en kapten som leder med exempel, men det syns också att det blir obalans i varenda lagdel, när spelare som Harju och Olausson försvinner, pga skador/sjukdomar. Ingen skugga skall dock läggas på Joey Hishon, som gjorde en riktigt fin match och hade några riktiga monsterbyten där han var tungan på vågen. Poängen kommer att komma att trilla in där. That’s for sure. Han har varenda verktyg i verktygslådan, den pojken.

Vi har sparkapital både här och där, som kan fås igång av lite ändringar i kedjesystemet. Det är nu upp till Bulan och tränartrojkan, att få ut varenda svettdroppe ur dessa killar. Nu kommer dessutom Robin Kovacs ansluta till laget och vara spelbar mot Rögle, på Torsdag. Riktigt spännande värvning av Skuggan och Engman. Riktigt, riktigt spännande.
Så… jag skulle vilja se något liknande i formationerna:

Cehlin – Olausson – Kovacs
E.Emanuelsson – Lundeström – Larsson
Harju – Hishon – P.Emanuelsson
Fabbe – Falk – Forsberg
Rydahl

Grahn – Jalvanti
Sondell – Johnston
Engsund – Själin
Mikkelson

Helt klart en mer spännande formation och vi hoppas att Harju är tillbaka snart. En ledare på isen och har visat gott gry, innan skadan.
Vi är, hur som haver, på väg mot någonting riktigt, riktigt bra. Vi har haft motstuds nu, i 3 år… Man undrar ju när det ska vända. Men vända – det kommer det.

/Skägget