Inget stoppar oss nu

Nu går vi verkligen som tåget. Eller nja, det är nog fel uttryckt förresten. Tågen brukar sällan gå som de ska. Vi stormar om hockey-Sverige som Helga. Oh Helga helg! Igår vann vi med 2-0 hemma mot MoDo och idag vann vi borta mot dem med betryggande 6-2. Eller 2-6. Kalla det vad ni vill. Jag var inte ett dugg nervös faktiskt. Trots att jag nöjt hällde upp segergroggen redan innan den tredje perioden hann starta. Trots att jag tråkigt nog fick se MoDo göra både 1-5 och 2-5 innan Johan Forsberg punkterade matchen med sitt 2-6 mål. Jag litade på grabbarna. Fullt och stort. Jag visste att segern skulle hem till Norrbotten. Gustavsson släpper aldrig in 6 mål. Punkt. Han är för bra för det. Trots att han bara är 17 år.

Inte nog med att vi vann i helgen. Jag gläds även över vår fina segersvit:

segersvit

Väljer att ta med matcherna innan förlusten mot Frölunda i den sviten. För matchen mot Frölunda var bra och borde egentligen ha varit seger. Nånstans där, som Fagervall så fint skulle ha sagt, började vi spela så bra som vi faktiskt kan göra. I samtliga intervjuer, som jag och mina kollegor har gjort med spelare och ledare i föreningen under säsongen, har det antytts att spelet kommer att lossna. Det tar lång tid att spela ihop ett relativt nytt lag. De hade rätt. Spelet har lossnat nu. Vi har marginalerna på vår sida. Idag hade vi till och med domarna på vår sida. Dock felaktigt kan jag tycka. Menar händelsen innan 0-4 målet, för er som inte hänger med nu. Det skulle ha varit en utvisning på en Luleåspelare där. Men men. Domarna är ju tyvärr alltid mer eller mindre original.

Låt oss ta en titt på tabellen istället:

tabellen

Den är rätt så schysst asså. Visst vi ligger bara 8:a. Men för några veckor sedan så låg vi 11:a. Allt är relativt. Optimist som jag är så väljer jag att kolla uppåt istället för neråt. Vi har häng på tredjeplatsen. Låt segersviten i SHL förlängas på torsdag mot Rögle! Vi får gärna vinna borta mot Frölunda i CHL också på tisdag. Men ett oavgjort resultat där är också okej. Så länge vi inte förlorar så går vi vidare till semifinal. Hugg och slå, Luleå!

Nog om herrarna. Damerna vann också idag, igen. Inte förvånande. Men ack så kul! Värt en hyllning! Hurra vad bra de är!

Tack för mig. På återseende!

Just fasen, höll nästan på att glömma. #JagFinnsNumeraPåTwitterFörErSomUndrar

/Den glada och optimistiska Hillman