Hur ska ni ha’t?

Hör och häpna alla hockeyfans. Per Ledin är ledig/utan kontrakt igen och gissa vilka som prompt ska ha honom, bara för att ha honom?

Jo, Luleåfans såklart.

Tycker denna diskussion har gått om och om igen. Luleåfansen skulle prompt ha Janne för att Janne är Janne och inte pga hur han står sig idag jämfört med för 5-6 år sedan.

Jo, jag klagar på mitt eget folk. Ja, jag kommer fortsätta klaga på mitt eget folk, pga deras ovillighet att se att varken Janne eller Ledin egentligen passar in i dagens Luleå. Mycket, för det faktum, att det är ett generationsskifte på gång och en jakt på ett guld.
Ingen av de två spelarna skulle vara någon kugge som gör någon skillnad vad gäller guld och respass ut ur kvartsfinalen.

De är, vad engelska fotbollsfans skulle kalla ”squad-players”. De är där för att bredda laget och bara vara påfyllnad, inte bära en huvudroll. Och i Luleå finns redan dessa.
Fyra stycken, dessutom, i Falk, Rydahl, Själin och ”Fabbe”.

I samma mening som de skriker sig blåa i ansiktet, att de minsann vill ha 38-årige Sandström och 37-årige Ledin, skriker de sig minst lika hesa om hur KASSA Luleå är på att ta fram unga spelare.
Wait… Vänta nu ett tag… Så ni menar att ni vill ha spelare i slutet på sin karriär som endast tillför rutin och bredd, men samtidigt vill ha in unga spelare som breddar laget och som får smaka på speltid? Speltiden som spelare som Janne och ”Ledda” skulle ha i dagens Luleå.

Janne, vet vi, kommer få tugga en hel del boxplay-tid. Men han ska fasas ut under säsongen. Han är klar, han är kvar endast för att Luleåfansen vill att han ska slå ett rekord. Smaka på det en stund. Endast kvar för ett rekord. Lite grann som rekordinnehavaren David Petrasek var kvar och fick se sig ifrånåkt, rundad och gjord till en vägkon gång efter annan? Alla vet att Janne bär på rutin. Men, han är LÅNGT ifrån den spelare han en gång var.

All cred och kudos till Janne för att han hållit den nivån han hållit, under såpass lång tid.
Men jag anser att det var fel att han fick förlängt. Punkt.

Att Ledin också skulle få plats, bara för att han är Norrbottning och för att han just heter Per Ledin? Aldrig. No chance. No way, José. It ain’t happening. Ledin är inte en legend i Luleå. Ledin är inte en ikon i Luleå. Ledin drog för pengarnas skull och kom tillbaka mot karriärens slut.

Jag, for one, är oerhört glad att Osten spikat truppen med bara ett ”misstag”.

Nu blickar vi framåt. Försäsongen börjar nästa Fredag. Makte thaar!

/Skägget