Ge oss hockey nu!

Nytt år, nya möjligheter.

Det låter ju bra, så länge man inte kollar ut genom fönstret. Här i Uppland har det ”kräksnöat” hela dagen. Kan jämföras med ett väldigt milt snöande tidigare denna vinter. Nu är det så mycket pudersnö ute så man blir blöt om fötterna trots att man har vinterkängor. Mys. Eller inte. Vem fasen vill ha snö nu?!

Ingen hockey har det blivit heller. Åtminstone inte för Luleå. Vad är det här?! Snö och hockeyabstinens. Det där med nytt år var ju onekligen spännande…

Nåja, ska försöka se det positivt. Det kommer att avverkas två matcher för herrarna senare denna vecka. Får stå ut tills dess. Först ska vi spela hemma mot disco disco på torsdag och sen ska vi åka ner till kyrkoherdarna på lördag. Kan bli riktigt mumsigt om vi bara visar upp samma arbetsmoral som vi gjorde innan nyårsfirandet.

I brist på matcher kollade jag upp lite fakta. Alla vet ju säkert vid det här laget att Janne Sandström tangerar Roger Åkerströms klubbrekord på torsdag när det kommer till antal spelade matcher (792 stycken). Woho! Starkt jobbat Janne! Förövrigt har han rekordet när det kommer till antal gjorda mål – Janne Sandström gör 100 000 mål.

Det är dock inte det enda som bör firas till helgen! På fredag fyller nämligen Joel Lassinantti 23 år och på lördag fyller Jacob Lagacé 26 år. Grattis i förskott till er båda!

Visste ni förresten att Anton Hedman och Johan Harju är exakt lika gamla? Eller aa, typ i alla fall. Klockslaget är nog inte lika, men födelsedatumet.

Så, nu har jag fått skriva av mig lite. Jag befinner mig dessutom ett x antal minuter närmare torsdag. Hockeyabstinens alltså, inte att leka med.

På återseende alla fina Luleåhockey-fantaster!

/Hillman