Douze points

I torsdags började SDHL för Luleå Hockey/MSSK:s del med bortaturné deluxe. På fyra dagar skulle laget besöka fyra olika städer samt spela mot fyra olika lag. Absolut ingen lätt uppgift.

Jag personligen tänkte att om tjejerna får med sig nånstans mellan 7-9p hem så har de gjort det bra. Djurgården, Linköping och HV71 är tunga att möta borta (och även hemma). Göteborg bör man väl kanske inte underskatta helt och hållet, men där bör vi ändå vara några storlekar större.

Första stoppet blev Stockholm och möte mot de regerande svenska mästarinnorna Djurgården. Matchen var jämn redan från start, men Anja Stiefel såg till att spräcka målnollan redan i slutet av den första perioden. Djurgården kvitterade tidigt i andra, men sedan kunde Rebecca Stenberg och Natalie Ferno göra varsitt mål så att det stod 1-3 på resultattavlan när perioden var över. Djurgården gav sig inte utan hängde 2-3 några minuter in i tredje. Men det verkade inte Stiefel vara så nöjd med, för hon svarade cirka 9 minuter senare med att sätta sitt andra mål för kvällen. 2-4 alltså. Med cirka 2 minuter kvar blev det nerv i matchen igen när hemmalaget satte 3-4. Men de norrbottniska tjejerna redde ut det och vann till slut med samma siffror. Fantastiskt. Underbart.

Nästa stopp, Linköping. Ytterligare en svår uppgift att ta sig an. Men det stoppade inte våra stålkvinnor. 0-1 av Stenberg när ungefär halva den första perioden var spelad. 0-2 av Michelle Karvinen perioden senare. Linköping svarade visserligen nästan direkt genom att sätta 1-2. Men vad gjorde det när Melinda Olsson hängde 1-3 i slutet av tredje. Visst, Linköping pressade på genom att återigen svara till 2-3. Men segern blev vår, ändå. 6 tunga poäng på 2 matcher. Jag var stolt som tuppen.

Jönköping nästa. Här trodde jag att bränslet skulle ta slut. Att musklerna inte skulle orka mer. Att säsongens första förlust skulle bli ett faktum. Det såg även ut att bli så när matchen väl var igång, med tanke på att det var HV71 som spräckte målnollan först. 1-0 efter första perioden. Fan, fan, fan tänkte jag här hemma. Men som en blixt från klar himmel kvitterade Emma Nordin matchen till 1-1 tidigt i den andra perioden. Ett hopp tändes inom mig. Kanske att det kan gå ändå. Och som det gick! 1-2 av kapten Jenni Hiirikoski cirka 10 minuter senare följdes av 1-3 av Ferno några minuter in i den tredje perioden. 2-3 kom visserligen väldigt tätt inpå, men Ferno drog ändå det längsta strået där och hängde 2-4 med enbart några minuter kvar av matchen. Ytterligare en seger i bagaget. Ytterligare 3 otroligt viktiga poäng. Vilka fantastiskt duktiga tjejer vi har i laget!

Sista stoppet, idag. I Göteborg. På förhand en match som tjejerna ska vinna. Men samtidigt en oviss match, med tanke på den långa resan dit. Återigen hann jag tänka att bränslet kanske var slut. Återigen fick jag fel. Denna gång med råge. Karvinen hängde två snabba i början av den första perioden. Det följdes av ett mål av Ferno samt två mål av Hiirikoski. 0-5 alltså redan efter en period. Redan där förstod jag att matchen var över. Jag såg nämligen inte hur Göteborg skulle kunna svara. Det kunde de inte heller. Istället var det Luleå Hockey/MSSK som fortsatte att gasa. Hiirikoski fullbordade sitt första hattrick i LHF/MSSK-tröjan genom att sätta 0-6 direkt i den andra perioden. Den hann knappt starta, om man säger så. Det var inte bara hon som skulle göra hattrick idag utan Karvinen satte 0-7 13 minuter senare. Men hon nöjde sig inte där utan passade även på att sätta 0-8 i början av tredje. Fyra mål på en match. Galet bra, Magic Michelle. För att sprida ytterligare salt i såren satte Nordin 0-9 en stund senare. Jag satt och hoppades på tvåsiffrigt. Men så kul skulle vi inte ha det, åtminstone inte den här gången.

Fyra dagar, fyra matcher, fyra segrar. 12 poäng. 20 gjorda mål. Kan det bli bättre? Jag tror nästan inte det.

Eller jo, det kan det nog. Nu på fredag den 15/9 är det hemmapremiär för tjejerna kl 19.00 i Ishallen Delfinen, med utlovat maffigt tifo på H-läktaren. Det får man ju bara inte missa!

Låt segerråget rulla vidare!

Ses där.

/Kobran