Den där björnen som sov…

.. är officiellt vaken!

Lördagen den 12 december… vad fan var det som hände ?

 

Luleå åkte ner till Göteborg för match mot en av seriens dominant (för vi bortser ju mer än gärna från Saik). Man gjorde det dessutom med en skapligt stukad trupp och 2 junisar som skulle få sina första minuter av SHL (jag tycker fortfarande att det ska heta Elitserien).

Inför varje match så har jag en magkänsla, bra eller dålig, men den har oftast rätt. ” Jaha, så varför spelar du inte en massa pengar på det då om du nu är så jävla bra på att spå matcher ?!” kanske du tänker…. Ja svaret är enkelt.  Jag törs inte.

 

Iaf, ikväll så skulle man ta sig an Göteborg på borta is, laget som slängde ut oss från CHL med minsta möjliga marginal. Förutsättningarna var inte skit bra, dom var kanske inte ens bra.

Frölunda tog ledningen och snabbare än lönen försvinner efter den 25:e så rullade Cmore ut statistik om hur ofta Göteborg vinner när dom gör första målet, inga problem tänkte jag. Hur ofta har inte Lule vunnit matcher nä’r motståndarna gör första målet?

Sen kom 2-0, det var inte kul…. alls. Men iaf, samtidigt som detta pågick så fördes den traditionella diskussionen om matchen inom Björnbröder, där jag framförde min absoluta övertygelse om att Luleå kommer att vinna detta, baserat på min berömda magkänsla och Danne Dunderskägg snabbt svarade med att det var kul att någon var så ”blint possitiv” ..

Hey, that´s me for ya !!

 

Och vad händer då? Wallmark slår århundradets snyggaste backhand upp i bortre kryss, Fabbe målar (igen!)och så forcerar Mikkelson in passningen som kommer från Harju i ett princip omöjligt läge och Luleå har gjort det..  Vänt på steken och tagit hem segern. Man tar en skalp på indianerna ( bara det är ju komiskt) och jag får rätt. Jag vann också skryträttigheterna på jobbet på måndag. Vilken helg. Ledig tre dagar, spenderar en natt på hotell där jag friar till sambon efter 11 år tillsammans och så åker Luleå till Göteborg och gör Roger rödare än rödast. Men han lät alla vattenflaskor vara kvar i båset denna gång va ?

Fortsatt trevlig helg

 

/ Locket