Bekväm matchinledning

Nu ikväll spelades den första träningsmatchen för säsongen borta mot Boden Hockey. En mycket bra start kan jag tycka, med ett riktigt hockeyderby.

Att Luleå skulle vinna matchen var jag rätt så övertygad om på förhand, men samtidigt så funderade jag lite på det som Fredrik sa i det senaste podcastavsnittet – att motivation skulle kunna slå klass.

Luleå valde att ställa upp med följande kedjor:

Harju – Hishon – P. Emanuelsson (Johansson – Sandström)

Hedman – Olausson – Cehlin (Mikkelson – Johnston)

Larsson – Lundeström – E. Emanuelsson (Själin – Nässén)

Rydahl – Levander – Toolanen (Engsund – Grahn)

Mycket juniorer med andra ord och total avsaknad av, vad jag åtminstone kallar det, ordinarie fjärdekedja i form av Fabricius, Falk och Forsberg.

Det hade jag inte räknat med. Vad nu? Ser Luleå det här som en plojmatch? Vill de inte vinna? Eller är det bara ett ypperligt tillfälle att låta juniorerna testa på lite matchspel?

Oavsett vilket så drog matchen igång. Den första perioden blev mållös. Men i den andra perioden kunde Harju sätta 0-1, efter att ha fått stå helt ensam i slottet.

Otroligt glädjande att just Johan fick sätta Luleås första mål. Det har ju varit mycket diskussioner kring honom den senaste tiden. Många som har menat på att C har tyngt ner honom, att han nog kan leverera mer framåt nu, osv. Åsikter som jag själv förövrigt delar. Så jag hoppas att det här inte var en engångsföreteelse utan att han faktiskt är på gång nu, igen. För nog är han en bra spelare allt om han bara får rätt förutsättningar och hittar lugnet i sig själv.

Lite senare i samma period kunde Hishon sätta 1-2 på direktskott.

Även det mycket glädjande. Efter de senaste årens utländska nyförvärv i form av bl a Rajala och Kennedy har man ju ändå varit lite tveksam nu om Hishon är något att ha. Tanken har ju slagit en att han skulle kunna vara lika loj som de andra.

Men den tanken har jag till viss del slagit bort nu. Inte bara för att han lyckades göra ett snyggt mål ikväll, utan för att Joey faktiskt verkar vilja spela hockey. Han har nämligen enligt rykten redan nu visat framfötterna på träningarna i form av positiv inställning. Något som åtminstone Kennedy såg ut att sakna.

Hishon verkar förövrigt vara en sådan spelare som kan gå in framför mål och böka och ser dessutom ut att kunna läsa av spelet bra, osv. En spelare som Luleå behöver helt enkelt.

Dock ska man väl inte ropa hej riktigt än. Säsongen är ju trots allt ung fortfarande. Men hittills ser det ju lovande ut i alla fall.

Den andra perioden avslutades med att Olausson satte 1-3.

Ytterligare ett (nygammalt) nyförvärv som fick näta. Ytterligare ett glädjande besked. Alltid skönt när kaptenen visar vägen från start.

I den tredje perioden satte Lundeström 1-4 på styrning.

En junior i målprotokollet! Inte fy skam! Isac visade ju visserligen redan förra säsongen att han besitter kapacitet att kunna bli en riktigt bra hockeyspelare. Så egentligen borde jag inte ha blivit förvånad över att han lyckades hitta nät även ikväll. Men det är klart att man blir lite extra glad när de yngre förmågorna tar plats.

Isacs mål skulle inte bli det sista för kvällen. Ytterligare en junior skulle visa sig framgångsrik. Nämligen Levander.

Det om något hade jag absolut inte trott på förhand. Visst. Axel är ju, uppenbarligen, bra. Annars skulle han aldrig ha fått skriva på A-lagskontraktet. Men jag hade ändå inte tänkt mig att han skulle näta. Åtminstone inte nu. Men det är bara att lyfta på hatten och hoppas på att det fortsätter så i de matcher som han får chans framöver.

Nu såhär efter matchen är jag nöjd och positiv. Luleå spelade bara på den tredje växeln ikväll, men lyckades trots det vinna komfortabelt med 2-5. De mötte må hända inte det bästa motståndet. Men det känns ändå som att det finns potential i laget.

Man sparade, som sagt, på vissa spelare. Spelare som jag vet är hungriga och som jag vet kan ställa till det för motståndarna framöver. Kanske inte alltid i form av mål, men i form av stök och bök. Jobbiga spelare att möta med andra ord.

Sedan så vet vi ju att bröderna Emanuelsson kan vara riktigt giftiga. Larsson sägs dessutom vara bra. Han är en snabb och stark spelare som kan tacklas och har dessutom ett snabbt skott. Cehlin tror jag personligen även mycket på.

Ingen av dessa herrar hamnade i målprotokollet ikväll. Så där finns det nog en del att hämta framöver, kan jag tänka mig i alla fall och jag vägrar ha fel på den punkten.

På torsdag möter Luleå Modo hemma i Delfinen. Frågan är om det blir seger då och på vilken växel laget har tänkt spela på.

Frågan är om jag är lika nöjd och positiv efter den matchen.

Men man kan ju alltid hoppas.

Heja Luleå!

/Kobran