Än är vi inte ute ur skogen

Lördag natt.. ja det är väl söndag nu om vi ska vara petiga, men här sitter jag iaf. Pigg som en lärka och försöker sammanfatta lite grann för mig själv och då kan jag ju lika gärna dela med mig av det till er (få?) som läser också.

Det har skällts, gnällts och kritiserats livligt senaste tiden. Det är överbetalda divor hit ovhdåliga tränare dit. Spelare som inte duger och mer därtill. Jag ska inte sticka under stol, jag har själv ifrågasatt Fagervall och en del spelare men jag har också envist hävdat och trott på en vändning precis som jag gjorde förra säsongen då vi drog ballarna i gruset och torskade match efter match. Jag vill påstå att det började se bättre ut redan i matchen mot polarens Brynäs. Spelet var något helt annat då än matchen före den (och då räknar jag inte in CHL matchen mot Karlstad). Men i lördagens match så var det verkligen ett helt annat lag, likt det som uppträde mot Karlstad i den första matchen i CHL.

Man tog kommandot direkt. Passningsspelet var tillbaka. Fantasin och drivet fanns där igen och som jag skrev internt till mina kollegor här på Björnbröder under matchen så var det mitt gamla goda Luleå som var tillbaka. Återigen så var det stundtals propagandahockey, snyggt spel och massor med mål. Man löste situationer på ett mycket bra sätt ända fram tills det att en vallning i sargen bakom Lassi ställde till det. HV och vår gamle kapten Chris fick tillfälligt luft under vingarna och fick göra både några snygga men också tursamma mål då försvarsspelet fallerade.

Nu lyckades vi hålla andan och knäppa bibelbältets stolthet på näsan. Ser vi på matchen i stort så var det aldrig något snack, HV hade ingenting. Det var vår match från första minut. Vi vinner och vi gör det bra. Jag hade det på känn inför matchen när jag stod och flytspacklade ett golv, det gick bra och jag var nöjd. Nu känns det bra att gå och lägga sig.

Men vi får inte dra för stora växlar av detta, vi är som sagt inte ute ur skogen än. Men denna tillställning gjuter hopp om framtiden. Det visar vilken potential laget och spelarna besitter.

Tack för ikväll mitt älskade Luleå. Tack!

 

/ Locket