Alla har sin åsikt

Hallå röh’..

Jag gjorde en liten summering strax efter Lules uttåg ur slutspelet. Nu har jag försökt samla mina tankar om säsongen som gått.

Det tycks mycket från många olika håll. Om tränare, spelare, spelsystem och organisation. Även inom Björnbröder finns olika synpunkter och infallsvinklar.

Men min åsikt är som följer.

Jag är stolt över den vändning som laget gjorde efter den katastrofala hösten vi hade, i år igen. Jag är stolt över att man satt lugn i båten och inte fick panik och vände upp och ner på allt. Man tog sig samman, man analyserade och jobbade sig ur skiten. Jocke stannade kvar och fick på något sätt sluta med hedern i behåll. Han har varit bra för Lule, han har på många sett varit precis så som jag vill att en tränare ska vara. Hård, ärlig och rak. Han säger vad han tycker, han svär och han hymlar inte.

Det finns dock något som jag inte gillar. Legoknektar. i år hade vi två. Rajala och Micke Flicker.

Rajala hade problem att producera, framförallt i slutspelet. Men jag tror verkligen att han försökte och ville. Micke producerade förhållandevis bra. Men det var uppenbart att han bara kom för pengarnas skull. Nu bär det vidare till mot nya miljoner i en ny klubb. Hur det blir med Rajala återstår att se, jag hoppas att han blir kvar. Visar att han vill och bevisar vad han kan. Att Melart stannar ett år till är suveränt, han växte enormt under säsongen, jag vill även ha kvar Petrell, jag vill även se Sweatt komma in och visa upp vad han kan.

Men jag vill inte att Lule ska bygga ett helt nytt lag inför varje jävla säsong. Jag vill ha en stabil stomme att bygga runt. Visst, krydda gärna med nån stjärna som vill spela och producera både för sin och för föreningens skull, inte bara för att plussa på saldot på kontot!

Ge juniorerna chansen i större utsträckning för att ge dom chansen att växa och bli något i framtiden.

Jag måste sluta här, ska in och röntga mitt pajade knä nu, men jag livar att återkomma med resten av mina tankar.

/ Locket

En reaktion på “Alla har sin åsikt

  1. Marcus

    Låter förnuftigt, känns förhärligat att återvänder till Gevalialand igen. Forza Luleå?????

Kommentarer inaktiverade.