Det är dags att vakna nu sociala medier

Jag sitter här i detta nu och fullkomligt njuter av hur BDA-orkesterns fantastiska låt ”Hårda brudar” ljuder i mina högtalare. Satan så grymma de är, våra stålkvinnor!

I förrgår blev Luleå Hockey/MSSK seriesegrare i SDHL för andra året i rad, trots att grundserien ännu inte är färdigspelad. De har alltså vunnit serien lika många gånger som de har deltagit. Det är så pass imponerande att det knappt finns ord! Jag menar, hur många är 100%-iga i det de gör? Hand upp, i så fall.

Givetvis firades seriesegern med pompa och ståt, mängder av löpsedlar, nyhetssändningar på diverse tv- och radiokanaler, skumpa och allmänt tjohej.

Ni vet vad jag menar nu, va?

Inte?

Nae. Sanningen är ju den att det knappt uppmärksammades överhuvudtaget.

Visst, det publicerades en och annan lokal tidningsartikel, men mycket mer än så var det inte.

Tyvärr.

Eller jo, vänta. Fel av mig. Luleå Hockey stod själva för en fin hyllning igår innan herrarnas match mot Brynäs (se filmklipp).

 

Men i övrigt var där ingenting.

Man hade ju annars kunnat tänka sig att även den typen av hockey vore mer än intressant att få ta del av mellan alla spaltmeter om vad som händer i NHL, SHL, hockeyallsvenskan, osv.

Men icke.

Återigen kommer damhockeyn i skymundan. Återigen blir jag grymt jäkla besviken.

Varför ska det allt som oftast vara så otroligt svårt att skriva ner några rader om detta? Om uttrycket ”passion oavsett division” gäller för gemene man borde även uttrycket ”passion oavsett kön” gälla. Det ska inte ens vara uppe för diskussion om ni frågar mig. Det bör nämligen vara underförstått.

En annan sak som jag stör mig något förbenat på är att det inte delas ut en endaste liten krona till det lag som vinner grundserien i SDHL. Däremot överöses det lag som vinner grundserien i SHL med hur mycket pengar som helst. Varför ska det inte vara lika prestigefullt att vinna damernas serie? Finns det någon som kan komma med något vettigt svar på det? Det tar jag tacksamt emot, i så fall.

Snart börjar damernas slutspel. Jag både hoppas och förväntar mig att fler sociala medier är med på tåget då samt gör rätt för sig den dagen som något av SDHL-lagen vinner SM-guld. Oavsett om det är Luleå Hockey/MSSK som står som segrare eller något annat lag. För det är de mer än värda!

/Kobran