5128…

…lyder det nya publikrekordet i SDHL efter dagens match mellan LHC-HV71 som spelades i Saab arena. En mäktig siffra må jag säga. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera!

Jag brukar, som många säkert redan vet, oftast inte ha så mycket till övers för LHC som ”club”. Men till och med jag medger att deras damer förtjänar lika mycket uppmärksamhet som alla andra. Så som de sliter varje år för att vara ett av de ledande lagen inom svensk ishockey var det verkligen på tiden att de fick stå i rampljuset nu på riktigt.

Tyvärr brukar ju herrarna deras mer eller mindre jämt rosas till skyarna av Linköpingsborna själva. Damhockey däremot är inte kul, påstås det. På frågan hur många SM-guld LHC har vunnit genom åren brukar många dessutom svara noll. Nej. Det stämmer inte. Två är det rätta svaret. Fler än så om man börjar räkna juniorguld. Men noll är definitivt fel.

Att folk i övrigt skämtar om att LHC är cluben utan guld är ju en sak. Men att många av de egna supportrarna också verkar stå på den sidan får mig att börja skaka på huvudet och undra vad som försiggår.

Det är mycket därför som jag även känner mig tveksam till vad som kommer hända härnäst. Om detta bara var en engångsföreteelse eller om intresset på riktigt ökar nu bland gemene man.

Det är ganska lätt att dela ut gratisbiljetter och på så sätt få folk att komma till ett specifikt evenemang. Det har jag sett förut i olika sammanhang och städer. Det svåra däremot är att få det till en vinnande trend. Till något som folk på riktigt uppskattar och tycker är kul.

Luleå tycker jag ändå har lyckats rätt bra där. Det kommer ofta x antal hundra personer på matcherna. Men nu var det ändå rätt så länge sedan som publiksiffran var riktigt maffig. Kanske är dags att haka på Linköping nu och ta tillbaka rekordet? Gävle och Jönköping har ju också visat bra tendenser tidigare vid några enstaka tillfällen. Kanske är läge att återigen visa att det går?

Jag hoppas verkligen att folk insåg nu att det kanske inte var så dumt med damhockey ändå och fortsätter att åka ner till Stångebro när tillfälle ges.

Jag vill ha rivalitet. Publik, tifon, flaggor, hejarramsor. Jag vill att damlagen ska hejas fram på samma sätt som om det vore herrar som spelar. Jag vill även se matchintron och höra mållåtar.

Imorgon påbörjas en ny vecka med nya möjligheter. Jag ser med spänning fram emot den.

Gör mig gärna överraskad med stil, Hockeysverige.

/Kobran