Tredje hemmamatchen gillt?

Som alla säkert redan vet vid det här laget så har Luleås herrar inte vunnit speciellt mycket i säsongsinledningen. En match för att vara exakt, om man ser till SHL-matcherna.

Vad beror det på?

  • För mycket nervositet/förväntningar?
  • För svårt motstånd?
  • För dåligt lag?
  • För dåligt ledarskap?

Frågorna är många och det är troligtvis ingen som vet det exakta svaret.

Vad som står klart är dock att Luleå spelar hemma mot Karlskrona på onsdag. Då gör även Lucas Wallmark comeback i Luleåtröjan. Ny vecka och nya möjligheter med andra ord. Jag hoppas att det blir seger då. En stor seger dessutom. Det skulle grabbarna behöva. Men frågan som jag dock ställer mig är:

  • Hur kommer matchen att bli?

Jag antar att Delfinen kommer att vara proppfull med förväntansfullt folk i och med Lucas comeback (och för att vi inte är några griniga medgångssupportrar).

Men:

  • Kommer spelarna att leva upp till förväntningarna?
  • Eller blir det tredje raka bottennappet på hemmaplan?

Vad jag vill se är ett jävla anamma från start. Kämpaglöd. Självförtroende. Pass på bladet. Tacklingar. Mål. Framåt då givetvis. När vi väl spelar bra så gör vi det väldigt bra. Det är inte för intet som vi vann borta mot Växjö samt gjorde en ganska så schysst sista period borta mot SAIK. Man ska dock inte underskatta Karlskrona, men vi bör kunna slå dem. Så länge alla gör vad de ska på plan så kommer det bli segerjubel. Jag hoppas att grabbarna har lärt sig att tafatta passningar och pucktapp på blå inte lönar sig för fem öre.

Vad gäller Wallmark så hoppas jag att han hittar spelet direkt. Det kanske är just det vi behöver. En ny fläkt som visar vägen.

Jag är positiv. Vi har allt att vinna fortfarande. Säsongen är lång.

/Hillman