Positivism och Amnér.

Jag vet egentligen inte om ”positivism” är ett ord. Men det ligger rackarns bra på tungan.

Skriver detta inlägg, i och med att jag fått väldigt mycket kritik att jag är och har varit väldigt negativ på de sociala medierna, vad gäller Luleå Hockey. Det har höjts röster att jag är lite väl kritisk emot Luleå och spelarna.

Jag ska erkänna att, ja, det har jag varit.

Frågan som följer är dock svårare. Är jag verkligen så fel ute?

Jag ska verkligen försöka vara positiv i det här inlägget. Jag ska lyfta fram allt som varit bra, so far, denna säsong i Luleå Hockey.

Vi börjar med tredjekedjan, med vår nuvarande poängkung, Anton Hedman. 10 poäng på 13 matcher får ändå ses som sjukt imponerande, då han tidigare säsonger inte varit allt för poängstark, utan snarare varit ute efter att vinna tacklings- och utvisningsligan.
Tagit stora steg, spelar enklare och ser mer fokuserad ut än han gjort under hela sin karriär.
Kanonbra!

Petter Emanuelsson. Vilken målskytt vi har i vår Petter. Ett handledsskott som inte ens Janne kan mäta sig med, i mina ögon. Rappt, mjukt och håller enormt hög klass. Ser dock ut att tänka lite för mycket i vissa situationer. Men kommer bli väldigt nyttig vad säsongen lider. Har större hockeykunnande än jag kunnat ana. Toppen!

Andreas Falk, då. En kille jag sågade vid fotknölarna när det stod klart att han var klar för Luleå Hockey. En kille som motbevisat mig, på alla plan. Jobbar hårt, har fantastiskt fin syn för spelet och är dominant när han är inne på isen. Än finns det mycket att hämta ur den 33 år unga kroppen. Fortsätt så!

När vi ändå är inne och petar lite på forwardsidan för att ge beröm, måste vi ju nämna superlöftet Isac Lundeström, som denna säsong, än så länge, stått för 3 poäng (1+2) på 10 matcher i Luleåtröjan. Fler poäng kommer det bli. Var så säkra. Jag tror han kommer ha en finfin kedjekamrat i Kael Mouillierat och jag skulle även vilja se Bill Sweatt på heltid i den kedjan. Kan bli fruktansvärt farliga framåt och sitter även på ett rackarns bra defensivt arbete, med sin energi, fysik och fart.

Måste även lyfta fram Forsberg, som visat framfötterna denna säsongen, sedan han blev uppflyttad i kedjesystemet. Sedan han fick börja lira med Kennedy har det liksom hänt något. Jag tror Forsbergs hårda arbete kan löna sig och att det börjat smitta av sig på Tim Kennedy.
Hör ni? Jag berömmer för tusan Tim, nu. This is what you made me do!!

Fjärdekedjan jobbar hårt i alla lägen. Bra så!

Vi har även backar att nämna. Mikkelson började lite svajigt, men har spelat upp sig och är just nu dominant i både offensiv och defensiv zon. Tacklas, vinner puckar, fintar upp spelare på läktaren och skjuter mål från blå. Känns precis hur het som helst!

Schira har varit vår jämnaste back över de första 13 omgångarna av SHL och fortsätter att visa god form. Kan dock bli lite bättre i sitt defensiva spel, men vi vet alla hur bra han kan vara.
Måste utnyttja sitt finfina skott oftare. Sitter på ett sparkapital, deluxe.

Själin och Nässén har gått från klarhet till klarhet, denna säsongen, och känns som att de är redo att axla mer ansvar framöver. Kul att se!

Målvakterna har ändå, trots lite väl enkla insläppta mål på senaste tiden, varit relativt stabila. Kan mycket bättre och med ett säkrare försvar framför sig kommer det inte bli många insläppta.

Det är det positiva jag har att säga. Dags att faktiskt få klaga LITE GRANN, i alla fall.

Luleåägda backen, Viktor Amnér gick tydligen ut i media idag (LäsFredag) och kastade skit på sin nuvarande arbetsgivare, Luleå Hockey. Han vill inte tillbaka och hade inget positivt att säga om klubben. Han har fått speltid, men inte övertygat och har nu blivit utlånad till Karlskrona, fram till julafton.

Jag fick inte spela. Det var fem importer och Janne Sandström före mig i Luleå, så det är hård konkurrens. Man måste få istid för att utvecklas och jag ville ta nästa steg.” hette det.

Ja, alltså… Melart, Schira, Mikkelson, Todd och Jaros är alla bättre än Viktor. Det är inte jättekonstigt att han inte lyckats slagit sig in i SHL tidigare. Och med denna attityd hoppas jag han inte ens blir långvarig i KHK, utan hamnar i Hockeyallsvenskan inom en väldigt snar framtid.
Där han verkar höra hemma.

Jag fick massor av varningar av diverse Leksingar innan säsongen drog igång att han skulle misslyckas och var ett ”bad case”. Ja… Tydligen. Good riddance, säger jag. Kom inte tillbaka.

Punkt.

/Skägget