Nu har Kobran vaknat

Vet ni vad det är för likhet mellan meteorologer och svenska hockeydomare? Båda yrkesgrupperna kan göra ett riktigt dåligt jobb och komma undan med det utan att någon dunkar näven i bordet. Men nu får det fasen i mig vara nog. Råttet är mågat, som Ledda skulle ha sagt. Om kollega Fredrik helt plötsligt kan införa egen vetorätt i våra podcast-avsnitt kan jag helt plötsligt införa egen vetorätt vad gäller framtiden för våra svenska hockeydomare. Jag föreslår därför att det ska införas en disciplinnämnd för domarna, lik den som redan finns för spelarna. Om man gör en oförlåtlig handling ska man få sitt straff. Ingen (så vitt jag vet) motsäger sig den ”regeln” när det kommer till spelarna, så ser inget fel med att det även ska gälla domarna. Den enda nackdelen med det hela är att man till slut riskerar att inte kunna få tag på domare då alla är avstängda. Men det gör nog inget då nivån redan är lägre än Glocalnet.

Vad är det domarna vill egentligen? Vill de få TV-tid? Knäppte på det mycket ”intelligenta” TV-programmet Farmen tidigare i veckan. Ni som har sett det vet att deltagarna i mångt och mycket brukar stå och kasta skit på varandra. I avsnittet jag såg var det inget undantag. Skit kastades och till slut sa en deltagare följande till en annan deltagare ”Du gör detta för att få TV-tid”. Det fick mig att tänka på domarna. Drar de ut på tekningarna för att få uppmärksamhet? Då lyckas de ju garanterat. Eller tycker de att supportrarna sover på läktarna? Publiken vaknar ju garanterat vid sådana situationer. Eller väntar de ut misstag vid tekningssituationerna för att helt enkelt jävlas? För att visa att de har makt? Oavsett vilket blir jag tokig.

Tokigare blir jag när domarna inte kan döma rätt. Ett solklart exempel på detta är från gårdagens match när Micflikier åker ut för tripping i en situation där två Färjestadsspelare krockar med varandra. Om ni inte har sett den situationen kan ni se den här: https://twitter.com/swhy8/status/695314087908151296. Jag brukar vara färgad, men i det här fallet är det bara bisarrt. Man brukar åka ut för tripping om man placerar klubban mellan motståndarens ben. Om man anser att motståndaren åker för fort framför en. D.v.s. när man jagar en motståndare. Kan man se någon av dessa parametrar i denna situation? Nej. Absolut inte. Micflikier åker framför Färjestadsduon. Flera meter framför dessutom. Ser man inte situationen som domare ska man inte döma. Punkt slut. Svårare än så är det inte.

Ja, jag är fortfarande bitter angående den situationen. Men jag är inte bitter över förlusten. Man förlorar ibland. Så är det bara. Färjestad är, oavsett om man vill det eller inte, ett bra lag. De är dessutom ett riktigt mardrömsmotstånd. De spelar på ett sätt som vi helt enkelt inte mäktar med. Vi har mött dem fyra gånger denna säsong (om man ser till SHL) och enbart plockat hem en poäng totalt. Det laget vill jag absolut inte möta i ett kommande slutspel.

Lite ljusglimtar fanns det dock igår, trots allt:

  • Linköping halkade ner på en femteplats i tabellen. Inte bara för att vi tappade poäng mot ett jagande Färjestad utan även för att de blev nollade igen (!). Denna gång hemma mot Modo. Det tackar jag och Locket för. En mycket taktisk förlust från vår sida med andra ord.
  • Micflikier gjorde mål för fjärde matchen i rad. Fortsätt så!
  • Linus Nässén visade prov på vilket otroligt bra skott han besitter när han väl får lägena. Mer sånt tack!

Imorgon är det dags igen. Ny match. Nya förutsättningar. Jag tror att vi vinner. Luleå har inte förlorat två matcher i rad nu på slutet. Så varför skulle de göra det nu? Jag säger som Micke Persbrant: https://www.youtube.com/watch?v=SzJeO9AGjOs&app=desktop.

Förresten, jag ställer mig fortfarande frågan varför Färjestadspelaren inte åkte ut igår när Melart tacklade Jaros. Den Färjestadspelare som enbart befann sig någon meter från den situationen. Jag menar, han var ju minst lika delaktig som Micflikier i den tidigare situationen.

Godnatt!

/Hanna