Mr X – Joey Hishon?

Det viskas i de digitala korridorerna om att Jokeritcenter Joey Hishon är Luleås Mr X, på forwardsidan. En kille jag tycker ser väldigt spännande ut, trots en halvt misslyckad säsong, senast i den finländska KHL-klubben.

Vem är då Joey Hishon? Han är 25 år gammal och är född och uppvuxen i Stratford, Ontario, Kanada där han fostrats i Stratford Warriors i juniorligan OMHA. Han tog sedan steget över till en av de tre största juniorligorna i Kanada, OHL, där han var en del av Owen Sound Attack, där han spenderade fyra år och var en av de mest lovande spelarna i klubben. Han draftades, som nummer 17 i första rundan, av Colorado Avalanche. Han var på väg mot AHL med stormsteg, då han blev fult huvudtacklad och blev borta från hockeyn i nästan två år, där utvecklingen, såklart, tyvärr stangerade.

Hishon har fått ta den långa vägen, på grund av skador, till att faktiskt få speltid i AHL och var en del av det Stanley Cup-lag som Colorado ställde på is, senast man spelade om Lord Stanley i Stanley Cup-slutspelet, 2013/2014. Säsongen därpå blev det 13 matcher i NHL för Joey, där han mestadelen av säsongen spenderade tid i AHL-laget Lake Erie Monsters där han stod för 36 poäng på 53 omgångar, innan San Antonio Rampage tog över platsen som Colorados AHL-lag, säsongen 15/16.

Där spelade ”Hish”, som han kallas, 62 omgångar och stod för 14 mål och 29 assists, innan flyttlasset gick över till Jokerit och KHL. Han skadade axeln under säsongen i Finland och fick säsongen spolierad, på så vis och inte alls kunde bidra poängmässigt.

Min vän och Twitterkollega Patric Björklund, som följt kanadensaren under hans karriär säger såhär om Joey Hishon:

Så, jag tycker det ser ut som en spännande spelare, i min mening. Jag förstår också misstankarna att han kan bli ”en ny Kennedy” och att man höjer rösten om att man ”inte scoutat” spelaren. Men, i min bok är Engman och Skuggan bättre förberedda som sportchefer och mer kunniga i sin spelarbedömning, än vad Luleålegendaren Lars Bergström nånsin kommer vara.

Nu ska ännu en spelare in. En back. En ännu mer offensivt kunnig spelare än Sondell. Mycket spännande att följa utvecklingen av Luleå Hockey, just nu.

Vi kan samtidigt säga att Junttilas kontrakt ser ut att brytas inom den närmaste framtiden. Något som också är vettigt, i min mening. En spelare som kom som tilltänkt toppforward, men som totalt misslyckades på SHL-nivå och som förmodligen kommer hamna i finska högstaligan igen.

Vad tror ni? Let us know.

/Skägg