#LF50K – En saga om Luleåfamiljen

Den oerhört trista och chockerande nyheten kom och ställde oss. Emma Nordin – Luleå Hockey/MSSK’s främsta poänggörare, samt härförare, skadar knät och blir förmodligen borta resten av säsongen.
Mörker. En stor och omvälvande skugga kastas över, en annars fantastisk, säsong från både Nordin och Luleå i Riksserien. 31 mål och 31 assists, på lika många matcher.
62 poäng. Mäkta imponerande av Luleå och damkronornas stjärnforward. Inget man viftar bort lättvindigt sådär. Nordin – som skulle leda Luleå till sitt första SM-guld någonsin, kommer nu förmodligen få stå på sidan av. Tungt. Så oerhört tungt.

När mörkret kändes som allra svårast, tänds en lampa i slutet på tunneln. Den lampan heter Luleåfans och LÅ Ultras. Ett glimmer av hopp, långt där borta, ett rop på hjälp att få supportrarnas hjälp att nå femtio(!) tusen, för att hitta en ersättare och bli räddaren i nöden när Glader stod handfallen och chockad av nyheten att Nordin skadats i landskampen mot Finland i Lördags. Och han verkar ännu mer chockad över denna insamlingen som måste slagit alla slags insamlingar till hockeyrelaterade frågor.

Hashtaggen #LF50K skapades på Twitter av Stefan Baudin. En insamling för LHF/MSSK ställs som ett förslag för att hjälpa Luleå och Glader att på allvar kunna utmana om guldet, trots Nordins bortfall.

Det som sker härnäst är som taget ur sagoböcker, eller till och med fabler, för den delen.
På mindre än 10 timmar, har Luleåfamiljen samlats, pytsat det som pytsats kunnat, för att samla ihop de pengar som behövs för att värva en ny spelare till Luleå/MSSK. Och hör och häpna. Just nu, 22:59, när detta skrivs – står insamlingen på något makalösa 50’540 kronor och bidragen fortsätter att rasa in.

Ingen annanstans i Sverige, har detta kunnat ske. Jag vågar påstå det och sticker ut hakan och påstår att LHF/MSSK har Sveriges mest massiva stöd inom Riksserien, supportermässigt. Inte bara publikmässigt på hemmamatcherna, men även runt om i landet finns det så många själar som bryr sig om Luleås damsatsning inom hockeyn.

Det är något som rör mitt hjärta till den milda grad att det framkallas eufori och en och annan glädjetår. Stoltheten vet inga gränser. Jag vet inte vad jag ska säga, mer än ”som jag älskar er Luleåsupportrar”. Och om jag känner så, så kan jag bara förställa mig hur damlaget, alla runt om laget – spelare som ledare – känner just nu.

Luleåfamiljen – är – de bästa och mest hängivna hockeyfansen i Sverige, med råge.

Och har ni ännu inte hunnit bidra, men gärna vill, så har ni länken till insamlingen HÄR:
http://www.luleafans.se/insamling-till-lhfmssk/

/Skägget