Kobrans nyårskarameller

Nu närmar sig året sitt slut och tänk vilket år det har varit, i både positiv och mindre rolig bemärkelse.

Luleås Hockeys herrar skrällde och vann nere i Gävle för första gången sedan 2012. Dock tyvärr en seger som inte skulle betyda så mycket i längden i och med att Brynäs gick ut som segrare ändå från den slutspelsdrabbningen.

Jan Sandström la skridskorna på hyllan, vilket såklart ledde till många tårar. Rätt i tiden kan jag dock tycka, men självklart kommer man sakna honom.

Luleå Hockey/MSSK blev svenska mästare för andra gången.

Vår fantastiska Rebecca Stenberg blev trefaldig svensk mästarinna.

Isac Lundeström åkte över Atlanten i och med att han blev draftad av Anaheim Ducks.

Carl Mattsson fick A-lagskontrakt tack vare sitt fina spel redan från start. Snacka om att ta chansen direkt.

Noel Gunler passade på att fixa 1 mål och 1 assist redan under sin A-lagsdebut.

Damerna vann Champions Cup.

Herrarna tycks ha fått en poängkung i Jack Connolly. Där snackar vi otroligt bra värvning. Blev ju inte direkt ledsen när han valde att förlänga sitt kontakt med 2 år.

Luleå Hockey/MSSK vann tillbaka publikrekordet i SDHL. Rekordet ligger nu på 6220 åskådare, vilket innebär att man antingen lär bygga ut arenan eller spela utomhus någonstans om man ska kunna slå det igen.

Detta har även varit ett år…

Där fans gick ihop på olika sätt utanför lagfärgerna. Tänker t ex på diverse banderoller och skanderingar gällande SHL-hockeymördare.

Där Leif Boork avgick som förbundskapten för Damkronorna.

Där Johanna Fällman vann priset som Årets Luleåbo.

Där Brynäs bytte tränare redan tidigt på hösten för andra året i rad. Vem vet – det kanske kommer bli en tradition.

Där Sara Grahn firade sin första seger mot Brynäs nere i Gavlerinken genom att göra den klassiska stålmannen som om det vore det mest naturliga i världen att göra.

Där LHCs herrars tabellposition liknade en elefant i ett träd. Först högt upp utan att någon riktigt förstod hur det gick till och sedan platt fall ner.

Givetvis har det hänt mycket mer saker under året och nästa år kommer säkerligen bli minst lika händelserikt. Men som vanligt är det omöjligt att skriva ner allt utan att det börjar likna en roman.

En tanke som slog mig nu är att om jag skulle få möjlighet att önska mig något inför 2019, så skulle det vara att det ska bli det året då man förbjuder allt vad klappor heter, då jag som många andra tycker att det låter betydligt mycket bättre när folk applåderar.

Jag vet inte vad ni önskar er eller vad ni ser fram emot, men oavsett vilket vill jag ta tillfället i akt och önska er alla Ett Riktigt Gott Nytt År!

Må 2019 bli ert år och var rädda om varandra där ute.

/Kobran