Julen kommer helt fel i år

Då börjar vi närma oss juluppehållen i årets säsong och frågar ni mig kommer detta uppehåll helt fel. Jag brukar tycka att ett uppehåll kan komma lägligt, speciellt med tanke på hur förra säsongen var samt inledningen av denna. De små ”vilopauser” som CHL och landslagsuppehållen har gett oss har oftast spelat oss i händerna men denna gång vet jag inte om det är så bra. Nu spelar vi ju fruktansvärt bra i förhållande. Vill inte jinxa allt för mycket då det är vissa matcher kvar fortfarande men jag tror alla förstår hur jag tänker.

Kommer få försöka se det från det positiva hållet. Vårt spel verkar ha satt sig och nu får vi ett läge att vila lite smått och sen fortsätta spela ihop oss ännu mer innan matcherna börjar igen strax efter julafton. Hoppas bara det stämmer och att avslutningen nu blir lika bra som de senaste matcherna varit så självförtroendet fortsätter växa bland spelarna, laget, klubben med mera och att alla går på ledighet med en skön känsla som man kan bygga vidare på framöver.

För damernas del finns där inte mycket att säga. De spelar som ett vackert självspelande piano med en pianist som inte missat en not under hela säsongen. De få gånger de har förlorat har de spelat bra även då, enda problemet är att motståndarna har spelat lite bättre. Coach Glader sitter inne men en av de bästa besättningarna i ligan, med en kedja som verkligen tagit ansvar och i match efter match visar var skåpet ska stå. Karvinen, Sletbak och Nordin bara maler på och visar spelglädje, kvalité och skills i byte efter byte. Fortsätter denna kedja producera så som de har gjort fram till nu ser det mycket ljust ut inför fortsättningen. Om sedan de övriga kedjorna får igång produktionen ytterligare lite så inte allt ansvar ligger på dessa tre spelare (+ Eliasson som dominerar backarnas poängliga) ser det mycket ljust ut i kampen om bucklan. Dock får man vara ärlig, denna trio har fått den tuffaste bevakningen från alla motståndare och dominerar ändå både i spel samt poäng, det säger en hel del om klassen hos dessa tjejer.

Oavsett vilket. Jag tror och hoppas på en minst lika bra fortsättning inne på det nya året som lagen spelar just nu! Det får bli min önskan till julklapp i år!