Have you missed me?

Som en stilla regnskur i Saharaöknen återvänder jag, till ett land jag inte besökt på mången dag. And it feels good to be back. Jag hoppas ni har saknat mig, för jag har saknat er.

Jag har saknat att få skriva ur mig alla världens tankar – vad gäller hockey. Och speciellt Luleå Hockey. Om det så är frustration, min kärlek för Jaros tacklingar, Melarts 2 mot 1-hockey (är dom små får man slåss mot två) eller det ständiga klagandet på att spetsspelarna inte producerar (#LexHarju).

Det finns så mycket kärlek inom Luleå Hockey idag. Jag har en helt ny idol, t ex, i Johanna Fällman, som jag anser är vår defensiva motsvarighet till Eliasson. En klippa. Ett granitblock med handleder som Janne Sandström i fornstora da’r. Johanna gör 100 mål den här säsongen. Mark my words. 😉

Att sen se Emma Nordin få göra comeback (tyvärr, bara för att bli skadad i samma match) gläder mig något enormt. Jag trodde, helt ärligt, att hennes karriär var i fara och vi inte skulle få se henne i Luleåtröjan igen. Så, massor av kärlek ska tjejerna ha.
Jag menar, 26 mål framåt och endast 5 insläppta på 6 matcher, talar sitt tydliga språk. Man har haft en knackig inledning (ja, faktiskt), där powerplay inte suttit och där man bränner mer chanser än Daniel Zaar träffade målramen under säsongen 2014/2015. Men att ändå ligga tvåa (med en match mindre spelad än största rivalen LHC) gör ju att man fattar att Luleå blir svårstoppade även i år. Världens bästa back i Jenni Hiirikoski, världens bästa (på en bra dag) forward, Michelle Karvinen och en målvakt, i Maria Omberg, som ståtar med mäktiga 0.33 GAA och 98,5 i SVS%.
En målvakt som har potentialen att bli världens, kanske främsta, inom några år.

Att tjejerna sen är aktiva på sociala medier, att de uppmärksammar fansens hyllningar, med svar, RT’s och favoriter säger också en del om hur bra dom är. De sprider lika mycket kärlek till oss fans, som de mottar ifrån oss. Och det är speciellt. Enormt speciellt. De är, i mitt tycke, i en klass för sig.

Guldresan har bara inletts. Vita jeans i stadsparken, and all that.

Herrarna då? Aktiva på sociala medier? Not so much. Sprider de kärlek till oss fans? Inte ens lite lika, som tjejerna. Där finns det förbättringar. Är de Sveriges främsta inom nåt? Ja, att ta onödiga utvisningar och misslyckas i powerplay.

Ni ser – att klaga är jag bra på. Det finns dock mycket positivt att hämta, as well.

Men, finns potentialen i laget att förbättras och bli ett av de ledande lagen i Sverige? Absolut. Det råder det ingen tvekan om. Man spelade två matcher senaste helgen, back to back, mot Skellefteå och kammade orättvist in bara en enda pinne. Man spelade otroligt bra och jämn hockey, men puckarna ville inte in. En röd tråd senaste 3-4 säsongerna i Luleå, tyvärr.

Men detta året har vi ett slagkraftigare lag än på mycket länge och man bygger inte ett lag på en vecka. Kennedy kom in otränad, Mouillierat hade aldrig spelat Europeisk hockey, Sweatt var skadad över halva förra säsongen, Emanuelsson likaså.

Vi har fått in Daine Todd som visar prov på fina handleder och fin skridskoåkning, men som måste bli mer disciplinerad i sitt hemjobb och jobba på sin ärtbössa till skott.

In kom ju även Viktor Amnér på backsidan. En kille som skulle bli en tillgång i powerplay. Viktor har inte fått en sekunds speltid på de inledande tre matcherna. Coacherna har inte ens tagit med honom bland de sju främsta, utan satt Själin före. Samma Själin som var ett frågetecken inför säsongen. Skulle han verkligen klara av att platsa i denna konkurrenssituation? Men han har gjort ett stabilt intryck och växt mer än jag vågat hoppas.

Hockeybloggen på Kuriren skrev att Amnér ENDAST skulle få spel i powerplay om de fått välja. Tur nog är dom inte tränare i Luleå Hockey. Thank puck for that.
Amnér kommer bli en tillgång, men som det sett ut har han varit väldigt Hjelm-esque. Har inte hittat de bästa lösningarna bakåt och sett stressad ut under press i egen zon.
Jag tror Burra, Petter och Skuggan vill jobba på hans timing, uppspel och position i defensiven innan de släpper ut honom på grönbete. Klokt, dessutom.

Han har en SJUK bössa som han älskar att avlossa som pointman i powerplay. Men han måste helt klart förbättra sin defensiv, som han brister i. Kan bli en ny Schira. Bänkad, jobbar hårdare och bevisar att just han ska vara en tillgång. Speciellt framåt.

Junttila har gått från klarhet till klarhet. Måste bli NÅGOT kyligare i vissa lägen med pucken och välja sina avslut lite klokare. Men ser ut att bli en rejält bra värvning. Har ett skott som påminner om Klasens och en skridskoåkning som påminner om Teemu Selännes. Snabbast i SHL med hästlängder.

Falk och Rydahl ska jobba hårt och det gör dom. Jag är nöjd. Vi har en helt annan bredd i vår trupp och en av Sveriges bästa målvaktsuppsättningar. Både på herr- och damsidan.
Det är bara produktionen och studsarna som ska gå vår väg nu. Det är vår tur att få marginalerna med oss.

It’s been a long time coming.

Vad tror ni om Luleås lag? Har vi vad som krävs för att tävla med giganterna? Kan vi bli en underdog som slår ur ett perfekt läge? Kommentera mer än gärna, vare sig det är här, på Twitter eller på Facebook. Jag vill veta vad ni tycker.

Makte Thaar.

/Skägget