Fortsätt så!

Igår gick vi och tog vår andra seger i rad. Mot tabell-trean Brynäs dessutom. Jag sa wow när vi vann borta mot Örebro. Jag vet inte vad jag ska säga nu – men fantastiskt bra och kul är det.

Jag vet inte vart jag ska börja riktigt. Men jag kan börja med skottstatistiken. Vi hade 29 skott på mål samt 18 skott utanför. Dock, som jag har sagt förut, räknas inte antalet skott om man inte gör något vettigt utav chanserna man får. Men igår så tyckte jag ändå att vi var ganska så produktiva med 5 mål framåt. Något som jag tycker är roligt är även det faktum att vi vågar skjuta. Det kanske låter jättelöjligt att säga det, men jag tror att mycket sitter i självförtroendet. Jag kanske missar mål och ger motståndarna ett friläge. Ja, det är ju risken man tar. Absolut. Men om man inte skjuter överhuvudtaget så kan man inte heller vinna. Det är som vår ramsa säger: Våga skjuta – tufft att göra mål. Här vill jag med andra ord ge laget lite credit. Fortsätt så! Om vi gör det så kommer målproduktionen att lossna. Om den lossnar så har vi chans att vinna matcher. Matcher som kommer att vara (och är) så otroligt viktiga för framtiden.

På tal om mål. Hakan for ner när jag såg att Sandström gjorde mål igår. När jag precis hade fått upp hakan igen så for den ännu längre ner när Schira – inte bara gjorde ett – utan två mål framåt. Fantastiskt! Att Rajala och Forsberg kan måla, det visste jag sedan tidigare. Men Sandström och Schira. Ja visst, de gör också mål ibland men det är inte lika vanligt. Fortsätt så! Egentligen spelar det ingen roll vem som gör det – så länge någon gör det. Men det måste ju vara kul och lättnande för laget som helhet att se att flera kan producera. Då kanske pressen släpper lite på dom som är tänkta att vara poängkungar. Att spela utan press är enklare än att hela tiden spela med den där tanken att man måste göra det där lilla extra för att inte stjälpa laget.

Wallmark. Vilken artist. Vilken lirare. 16 poäng på lika många matcher, varav 14 är assister. Jag pratade med honom den 8 oktober när Luleå spelade i Gävle. Då sa han att han var här för att hjälpa laget att vinna matcher. Jag skulle vilja påstå att utan Wallmark faller Luleå. Vilka otroligt läckra passar han kan lägga fram. De dagarna då han vaknar på en bra sida. Galet ta mig fan. Fortsätt så! Han ligger dessutom 2:a i den interna poängligan. Vem hade trott det inför säsongen?

Luleå ligger 5:a i powerplaystatistiken. Vad sa du att vi gjorde?! Ja, det stämmer. Vi verkar äntligen ha fått igång ett etablerat spel när vi har chans 5 mot 4. Man behöver inte längre sitta helt vettskrämd när domaren lyfter armen. Vettskrämd över att vi ska tappa pucken på blå och få ett mål i röven. Det är finito. Sen kan vi ju givetvis vässa vårt spel ännu mer. Absolut. Men skutan verkar åtminstone åka åt rätt håll nu. Fortsätt så!

Nu är frågan: Vad är det för slags Luleå vi kommer att få se på tisdag nere i Göteborg? Rädda små björnungar som undrar vart mamma är eller stora starka stålmän som står upp som riktiga män? Jag hoppas på det senare. Jag hoppas att det finns ett ökat självförtroende hos samtliga i laget. Ett självförtroende som glänser likt ett vitt vinterlandskap. Men det kommer bli gnälligt och tufft. Vi ska ju som sagt spela i Göteborg. Men förhoppningsvis kan vi knäppa Joel Lundqvist på näsan och säga ”Du, brorsan fick allt”.

Det jag vill säga med detta inlägg är att det finns ett hopp om en slags vändning. Jag börjar känna mig lite mer optimistisk igen. Det är kul. Man blir glad. Jag börjar känna igen mitt lag. Jag vet att vi kan ge mer än vad vi har gett. Men vi har tagit ett steg i rätt riktning.

/Hillman